Desert tort cu crema de branza

de -Licurici- in Torturi, 26 Iun 2017 | 3078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • o lingura coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop:
  • compot de visine
  • Pentru decor:
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de branza:

Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 29cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit pana a doua zi.

Pentru crema, branza de vaci se mixeaza cu zaharul.

Frisca se bate separat, apoi se incorporeaza in compozitia cu branza.

Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu compot, apoi se pune mai mult de jumatate din crema, al doilea blat insiropat si se acopera cu restul de crema.

Deasupra se rade ciocolata cu lapte.

Se lasa la rece, apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de zapada