Desert tort Mari

de Constelatialeu in Torturi, 12 Mar 2021 | 2443 vizualizari

 

Eu nu prea ma pot tine 100% de o reteta, nici macar de retetele mele, chiar daca dorinta a fost ca acest tort sa fie ca Tortul veseliei, am mai adus imbunatatiri la creme si am plusat cu banane, zmeura si bomboane trufe intre straturi.Mai ales ca am avut din belsug oua de casa, sunt pe productie gainile...:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat diametru 20 cm , ingrediente pentru un blat, se repeta de 4 ori , difera doar colorantul
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf sare
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • zeama de lamaie
  • colorant rosu, galben, verde, albastru - o culoare pentru fiecare blat
  • Frisca
  • 700 ml smantana de gatit La Dorna cu 32% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 g zahar farin
  • Crema banane
  • 220 g banane foarte coapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 g zahar
  • 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
  • 170 g frisca batuta
  • Crema de ciocolata
  • 120 g ciocolata neagra Callebaut
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 g zahar
  • 2 linguri smantana de gatit
  • 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
  • 150 g frisca batuta
  • Crema de zmeura
  • 220 g zmeura
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 g zahar
  • 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
  • 170 g frisca batuta
  • In plus
  • rondele banana
  • zmeura
  • bomboane trufa
  • Decor
  • frisca batuta
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Mari:

Blat x 4 : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul ( albastru, galben, rosu, verde) si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.Am repetat operatiunea de 4 ori si am obtinut un blat albastru, unul verde, unul rosu si unul galben.

Frisca: Smantana rece de la frigider am pus-o intr-n castron inalt pe care l-am tinut 30 min la frigider, am adaugat zaharul vanilat si zaharul farin si am mixat bine pana am obtinut o frisca nu foarte tare.

Crema de banane : Bananele le-am pasat pana am obtinut un piure.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus untul, galbenusurile si zaharul, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 5 min, am adaugat piureul de banane si am amestecat cca 5 min, am tras vasul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata. Am lasat sa se tempereze amestecul apoi am incorporat frisca batuta.

Pe un platou am asezat un inel de tort regrabil, am pus folie acetata, am asezat blatul albastru, peste blat am asezat rondele de banane si apoi am turnat crema de banane, am dat la frigider cca 30 min, apoi am scos de la frigider si am asezat blatul rosu, am presat putin sa intre blatul in crema de banane . Am dat din nou la frigider pana am facut crema de ciocolata.

Crema de ciocolata: Am pus gelatina la hidratat cu apa rece. Intr-un castron de inox am pus untul, zaharul, galbenusurile,ciocolata si smantana de gatit. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o crema omogena, am tras vasul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat bine. Am lasat crema sa se tempereze apoi am incorporat frisca batuta.

Am scos tortul de la frigider, am asezat peste blatul rosu zmeura apoi am turnat crema de ciocolata, am dat forma la frigider pentru 30 min apo am scos-o si am asezat blatul verde, am presat un pic sa intre putin in crema de ciocolata. AM dat din nou la frigider pana am facut crema de zmeura.

Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Am pasat zmeura si am obtinut un piure.Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si untul. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 5 min, apoi am adaugat piureul de zmeura si am continuat sa amesteca cca 5 min. Am tras vasul de pe foc si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat bine.Am lasat crema sa se tempereze si am incorporat frisca batuta.

Am scos tortul din frigider, am asezat peste blatul verde bomboane trufe taiate, apoi am turnat crema de zmeura, am dat tortul la frigider pentru 30 min, dupa care am scos si am asezat si ultimul blat, cel galben, am presat putin si am bagat din nou la frigider, am lasat la frigider pana a doua zi.

A doua zi am scos tortul din forma, am scos banda de acetat si am ornat deasupra cu frisca si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Mari" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent