Desert tort Mari

de Constelatialeu in Torturi, 12 Mar 2021 | 445 vizualizari

 

Eu nu prea ma pot tine 100% de o reteta, nici macar de retetele mele, chiar daca dorinta a fost ca acest tort sa fie ca Tortul veseliei, am mai adus imbunatatiri la creme si am plusat cu banane, zmeura si bomboane trufe intre straturi.Mai ales ca am avut din belsug oua de casa, sunt pe productie gainile...:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat diametru 20 cm , ingrediente pentru un blat, se repeta de 4 ori , difera doar colorantul
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf sare
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • zeama de lamaie
  • colorant rosu, galben, verde, albastru - o culoare pentru fiecare blat
  • Frisca
  • 700 ml smantana de gatit La Dorna cu 32% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 g zahar farin
  • Crema banane
  • 220 g banane foarte coapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 g zahar
  • 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
  • 170 g frisca batuta
  • Crema de ciocolata
  • 120 g ciocolata neagra Callebaut
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 g zahar
  • 2 linguri smantana de gatit
  • 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
  • 150 g frisca batuta
  • Crema de zmeura
  • 220 g zmeura
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 g zahar
  • 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
  • 170 g frisca batuta
  • In plus
  • rondele banana
  • zmeura
  • bomboane trufa
  • Decor
  • frisca batuta
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Mari:

Blat x 4 : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul ( albastru, galben, rosu, verde) si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.Am repetat operatiunea de 4 ori si am obtinut un blat albastru, unul verde, unul rosu si unul galben.


Frisca: Smantana rece de la frigider am pus-o intr-n castron inalt pe care l-am tinut 30 min la frigider, am adaugat zaharul vanilat si zaharul farin si am mixat bine pana am obtinut o frisca nu foarte tare.


Crema de banane : Bananele le-am pasat pana am obtinut un piure.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus untul, galbenusurile si zaharul, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 5 min, am adaugat piureul de banane si am amestecat cca 5 min, am tras vasul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata. Am lasat sa se tempereze amestecul apoi am incorporat frisca batuta.


Pe un platou am asezat un inel de tort regrabil, am pus folie acetata, am asezat blatul albastru, peste blat am asezat rondele de banane si apoi am turnat crema de banane, am dat la frigider cca 30 min, apoi am scos de la frigider si am asezat blatul rosu, am presat putin sa intre blatul in crema de banane . Am dat din nou la frigider pana am facut crema de ciocolata.


Crema de ciocolata: Am pus gelatina la hidratat cu apa rece. Intr-un castron de inox am pus untul, zaharul, galbenusurile,ciocolata si smantana de gatit. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o crema omogena, am tras vasul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat bine. Am lasat crema sa se tempereze apoi am incorporat frisca batuta.


Am scos tortul de la frigider, am asezat peste blatul rosu zmeura apoi am turnat crema de ciocolata, am dat forma la frigider pentru 30 min apo am scos-o si am asezat blatul verde, am presat un pic sa intre putin in crema de ciocolata. AM dat din nou la frigider pana am facut crema de zmeura.


Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Am pasat zmeura si am obtinut un piure.Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si untul. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 5 min, apoi am adaugat piureul de zmeura si am continuat sa amesteca cca 5 min. Am tras vasul de pe foc si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat bine.Am lasat crema sa se tempereze si am incorporat frisca batuta.


Am scos tortul din frigider, am asezat peste blatul verde bomboane trufe taiate, apoi am turnat crema de zmeura, am dat tortul la frigider pentru 30 min, dupa care am scos si am asezat si ultimul blat, cel galben, am presat putin si am bagat din nou la frigider, am lasat la frigider pana a doua zi.


A doua zi am scos tortul din forma, am scos banda de acetat si am ornat deasupra cu frisca si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Mari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

13.03.2021, 17:53

Cleme chiar e vesel si frumos, nu mai spunem delicios! Bravo...arata grozav!

costi7hector 1

15.03.2021, 12:59

mirela0911 1

21.03.2021, 20:19

Iar ai facut ditamai tortul! Grozav!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata