Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo

de Bucataras in Torturi, 27 Apr 2009 | 3372 vizualizari

 

Un tortuleţ sub formă de brăduţ, normal, doar Simo e din Braşov :)

 

INGREDIENTE

Pt blat : -6 oua -200  g zahar -250 g faina -80 g migdale macinate -2 lingurite de praf de copt Pt crema: -2 oua -200 g zahar -100 ml lapte -200 g unt -100 g cacao Pt insiropare: -5 linguri lichior de portocale Pt decor: -ornamente argintii si bombonele -nuca cocos verde -un pachet frisca lichida -cateva bucatele de ciocolata topite la bain-marin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo:

Pregatesti asa:

-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut! se da la cuptor pt 25 de minute!


Pt crema:

-Freci ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta, se incorporeaza untul frecat!

-Apoi se pregateste frisca lichida!


Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!

-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !

-Ornezi cu ornamentele de tort argintii si cu bombonele(eu le-am pus din loc in loc ca sa arate ca niste globuri),si cu nuca de cocos verde!


SIMO

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"