Desert tort Pavlova

de Ksenya in Prajituri, 11 Sep 2017 | 40120 vizualizari

 

 
 
Astazi o sa postez aceasta reteta care, dupa parerea mea, este cel mai fin si delicat tort.
Reteta de fata am modificat-o putin fata de cea originala, unde i-am pus si crema de vanilie.
Despre istoria acestui tort nu are rost sa mai scriu, s-a tot scris pe acest site. Eu as adauga ca, pe cat pare simplu de facut, pe atat este de complicat. Mai jos o sa gasiti cateva trucuri care garanteaza reusita lui. Asa ca trec direct la treaba.

 

INGREDIENTE

  • bezea:
  • 4 albusuri mari
  • 200 grame zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • un praf sare
  • 1 lingura amidon porumb
  • 1 lingura otet
  • Crema vanilie reteta franceza originala
  • 4 gabenusuri
  • 100 zahar
  • 500 ml lapte
  • 30 grame amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • Frisca:
  • 500 -600 g smantana pentru frisca
  • esenta vanilie
  • 100 grame zahar
  • pentru ornat
  • fructe de padure
  • menta proaspata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Pavlova:

 

 Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma, adaugam otetul, esenta de vanilie si amidonul, mixam din nou 2-3 min.

Pornim cuptorul la 100 grade C.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Facem un cerc si luam cu o spatula si formam blatul. Blatul trebue facut concav, acolo vom pune cremele, dam la cuptor pentru o ora si jumatate. Nu marim temperatura, altfeli riscam sa crape blatul si sa se inegreasca blatul. Trebuie sa iasa un blat ferm si imaculat.

Intre timp, pregatim crema. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, adaugam amidonul. Peste el adaugam laptele clocotit in fir subtire, amestecam bine. Transferam vasul pe aragaz, la foc mic, amestecam pana incepe sa clocoteasca. Oprim flacara. Crema e gata.

Trecem la crema de frisca.

Batem smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana capata consistenta si devine frisca, dam la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, il scoatem usor de pe hartie, il transferam pe un platou, adaugam crema racita, ornam cu frisca si fructele de padure, pentru un gust mai fresh, adaugam menta proaspata.

Se da la frigider 2-3 ore inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sa nu formeze la suprafata pelicula aceea tare, crema de vanilie se acopera cu un prosop umed.

2

Blatul se poate coace cu o zi inainte, astfel va fi mai usor si mai sigur la eveniment

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

28.06.2018, 11:35

Perfecta ti-a iesit...o ador...fac saptamanal Ksenya asa de tare o iubesc!

Criss 1

01.05.2019, 12:06

desrtul meu preferat!

ioana_lupu 1

29.01.2020, 14:58

Ce frumoasa a iesit bezeaua! 😍

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi