Desert tort Pavlova

de Ksenya in Prajituri, 11 Sep 2017 | 22604 vizualizari

 

 
 
Astazi o sa postez aceasta reteta care, dupa parerea mea, este cel mai fin si delicat tort.
Reteta de fata am modificat-o putin fata de cea originala, unde i-am pus si crema de vanilie.
Despre istoria acestui tort nu are rost sa mai scriu, s-a tot scris pe acest site. Eu as adauga ca, pe cat pare simplu de facut, pe atat este de complicat. Mai jos o sa gasiti cateva trucuri care garanteaza reusita lui. Asa ca trec direct la treaba.

 

INGREDIENTE

  • bezea:
  • 4 albusuri mari
  • 200 grame zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • un praf sare
  • 1 lingura amidon porumb
  • 1 lingura otet
  • Crema vanilie reteta franceza originala
  • 4 gabenusuri
  • 100 zahar
  • 500 ml lapte
  • 30 grame amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • Frisca:
  • 500 -600 g smantana pentru frisca
  • esenta vanilie
  • 100 grame zahar
  • pentru ornat
  • fructe de padure
  • menta proaspata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Pavlova:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma, adaugam otetul, esenta de vanilie si amidonul, mixam din nou 2-3 min.


Pornim cuptorul la 100 grade C.


Tapetam o tava cu hartie de copt. Facem un cerc si luam cu o spatula si formam blatul. Blatul trebue facut concav, acolo vom pune cremele, dam la cuptor pentru o ora si jumatate. Nu marim temperatura, altfeli riscam sa crape blatul si sa se inegreasca blatul. Trebuie sa iasa un blat ferm si imaculat.


Intre timp, pregatim crema. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie.


Frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, adaugam amidonul. Peste el adaugam laptele clocotit in fir subtire, amestecam bine. Transferam vasul pe aragaz, la foc mic, amestecam pana incepe sa clocoteasca. Oprim flacara. Crema e gata.


Trecem la crema de frisca.


Batem smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana capata consistenta si devine frisca, dam la rece.


Dupa ce s-a racit blatul, il scoatem usor de pe hartie, il transferam pe un platou, adaugam crema racita, ornam cu frisca si fructele de padure, pentru un gust mai fresh, adaugam menta proaspata.


Se da la frigider 2-3 ore inainte de a fi servit.


Pofta buna!


TIPS-URI

1

Pentru ca sa nu formeze la suprafata pelicula aceea tare, crema de vanilie se acopera cu un prosop umed.

2

Blatul se poate coace cu o zi inainte, astfel va fi mai usor si mai sigur la eveniment

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

28.06.2018, 11:35

Perfecta ti-a iesit...o ador...fac saptamanal Ksenya asa de tare o iubesc!

Criss 1

01.05.2019, 12:06

desrtul meu preferat!

ioana_lupu 1

29.01.2020, 14:58

Ce frumoasa a iesit bezeaua! 😍

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea