Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Iun 2018 | 1261 vizualizari

 

Mini Pavlova - un desert de care nu te poti satura niciodata! Straturi - crocant, cremos, pufos - se completeaza cum nu se poate mai bine!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mini Pavlova – 22-24 bucati
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri varf amidon

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita extras de vanilie

Crema de frisca

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • visine sau alte fructe pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca:

Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare.

Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa.

Adaugati otetul si mai mixati un minut.

Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati energic.

Dupa ce ati incorporat tot zaharul, mixati timp de minim 10 minute, pana ce cristalele din zahar nu se mai simt absolut deloc.

Aveti grija in alegerea bolului, acesta trebuie sa fie inalt, albusurile cresc foarte mult in volum.

Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugati amidonul alimentar si mai mixati pana la omogenizare.

Preincalziti cuptorul la 130 grade C.

Pregatiti o tava in care ati pus hartie pentru copt. Spritati din compozitie cerculete de bezea cu diametrul de aproximativ 6-7 cm, iar apoi treceti cu compozitia doar pe lateralele cercului, de doua ori, obtinand astfel mini cosulete.

Eu am copt cate 12 odata. Nu a fost nicio problema ca albusul a ramas in bol in timp ce s-a copt prima tava.

Introduceti tava la cuptor si lasati 7-8 minute la 130 grade C, apoi reduceti focul la 105 grade C si mai coaceti 1 ora si 30 minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate, tari la exterior, dar cand strangeti de unul, sa se crape usor. Nu trebuie lasate sa fie extrem de tari.

Le lasati la racit in cuptorul usor deschis.

In timp ce se coc, pregatiti crema si frisca.


Puneti intr-un bol mascarpone, 2 galbenusuri (eu am pus 2 din cele 5 ramase; am avut oua de la propriile gaini) vanilia si zaharul si mixati pana ce obtineti o crema cu consistenta ferma. Aveti grija ce mascarpone cumparati.


Daca aveti ceva impotriva galbenusurilor neprelucrate termic, le puneti intr-un bol impreuna cu zaharul si 2 linguri lapte si le mixati cateva minute pe baie de abur. Raciti bine, apoi adaugati peste mascarpone si mixati.


Crema de frisca o obtineti prin mixarea ingredientelor pana ce ajungeti la consistenta buna pentru ornat. Initial mixati usor 2-3 minute, apoi adaugati zahar dupa gust (puteti pune zahar pudra) si zeama le lamaie si mixati in continuare. Din nou grija la alegerea ingredientelor. Bun cu bun se face.


Asamblati cosuletele doar inainte de a le servi.


Le aliniati frumos :)) si puneti cate o lingurita din crema de mascarpone, nivelati, apoi puneti frisca intr-un posh si spritati frumos pe fiecare.


Asezati cate-o visina si-o frunzulita (era ok sa am frunzulite de menta) apoi serviti.



edit:27.07 – am repetat reteta si am copt mini cosuletele doar 1 ora si 5 minute si sunt perfecte! deci nu e neaparat sa le lasati o ora si 30, ies mai crocante

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

22.06.2018, 05:46

n-am curaj sa ma apuc sa fac dar imi place ce vad!

gaby_duceag 1

22.06.2018, 09:33

va multumesc! da, stiu ca sunt fruumoase foc ) si-s si foarte, foarte bune!

Panacris 1

27.02.2019, 16:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Profiterol la minut