Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

de RODIMUR in Torturi, 19 Iul 2020 | 2671 vizualizari

 

Am făcut acest tortuleț în urmă cu mai mult de două săptămâni, din ceea ce mai aveam în casă: pișcoturi de șampanie, ciocolată, fructe, o cutie cu mascarpone, smântână și un rest de cremă patisieră de la alte dulciuri. Mi-a fost de folos crema patisieră, pentru că nu aveam decât o cutie de mascarpone, ceea ce era cam puțin pentru tortulețul pe care îl planificasem. Dacă aș fi avut mai multe pișcoturi, aș fi putut să fac un tort mai mare pentru că cele două creme erau suficiente (întotdeauna fac mai multă cremă ca să fiu sigură că ajunge).
 

 

INGREDIENTE

  • 24 pișcoturi de șampanie
  • Pentru crema patisieră:
  • 300 ml de lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 60-75 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de amidon
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru crema de mascarpone:
  • 250 grame de mascarpone
  • 250 grame de smântână (pentru frișcă)
  • 50 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 2 plicuri de cappuccino
  • esență de rom
  • Pentru decor:
  • 250 grame de afine
  • 4-5 căpșuni
  • 50-75 grame de ciocolată
  • frunze de mentă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata:

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă. Atunci se ia de pe foc și se lasă la răcit, amestecându-se din când în când, ca să nu se formeze crustă.

Între timp se face frișca, mixând smântâna rece cu zahărul pudră și cu cel vanilinat. Când frișca este bine legată, se adaugă puțin câte puțin în mascarpone și se amestecă pentru omogenizare, după care se dă la frigider.

Cât timp cremele stau la răcit, se face siropul din: apă, zahăr tos, zahăr vanilinat și cappuccino. Când siropul s-a răcit, se adaugă și esența de rom, după gust.

Se pregătesc fructele și ciocolata.

Pișcoturile se înmoaie o secundă în siropul răcit și se pune primul start, pe platou. Se acoperă stratul de pișcoturi cu un strat de cremă patisieră, se răzuiește ciocolată și se distribuie afinele.

Se continuă cu al doilea strat de pișcoturi însiropate, se pune un strat de cremă de mascarpone și se distribuie din nou afine și se răzuiește ciocolată.

Se pune al treilea strat de pișcoturi însiropate, se acoperă cu restul de cremă patisieră, se distribuie afine și se răzuiește ciocolată, după care se pune ultimul strat de pișcoturi însiropate, acoperite cu restul de cremă de mascarpone.

Se decorează tortulețul cu afine, ciocolată răzuită grosier, sferturi de căpșuni și frunze de mentă. Se dă la rece, până ce se termină.

 

TIPS-URI

1

Amestecați întruna în crema patisieră, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă.

2

Până ce se răcește, trebuie să amestecați din când în când crema patisieră, ca să nu se formeze crustă.

3

Faceți frișca din smântână naturală rece, iar când este gata, adăugați-o în mascarpone. Omogenizați crema de mascarpone și dați-o la frigider, până la montarea tortulețului.

4

Puteți face tortulețul și fără să însiropați pișcoturile.

5

Siropul poate fi făcut cu cafea naturală (ca la tiramisu).

6

Nu însiropați decât o secundă pișcoturile. Dacă le însiropați prea tare, s-ar putea ca tortulețul ”să cadă”. De aceea, pentru siguranță, puteți să-l faceți fără însiropare, pentru că pișcoturile sunt aerate, iar cele două creme le înmoaie suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

21.07.2020, 20:57

Mulțumesc frumos, Cristina!

mirela0911 1

25.07.2020, 19:57

Cam bine arata si ce bun o fi fost!

RODIMUR 1

25.07.2020, 21:12

Mulțumesc, Mirela pentru apreciere, într-adevăr a fost foarte bun...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort RALUCA