Tort cu ciocolata si afine

de Oana in Torturi, 14 Oct 2012 | 2367 vizualizari

 

In continuarea campaniei promotionale Dr. Oetker "Imbogateste aromele toamnei", am facut tortul de ziua lui Cata :)
Mai multe detalii despre campanie puteti vedea pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt moale,
  • 150 zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker,
  • 5 gălbenuşuri,
  • 170 g făină ,
  • 1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker,
  • ½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
  • 100 g ciocolată rasă,
  • 100 g nuci măcinate,
  • 5 albuşuri,
  • 50 g zahăr.
  • Pentru cremă:
  • 500 ml frişcă vegetală,
  • 2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g afine,
  • 1 linguriţă Esenţă de rom Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • betisoare de ciocolata si margarete Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si afine:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 24 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit, aproximativ 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.


Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie. Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon și afinele. Se adaugă 2/3 din firimituri şi esența de rom și se amestecă încet. Crema se aranjează sub forma unei cupole. Restul de firimituri se presară deasupra. Se presara cu betisoare de ciocolata si se orneaza cu margarete de napolitana. Se dă la rece până la servire.

TIPS-URI

1

Pentru crema, eu am folosit jumatate din cantitatea de frisca si restul branza de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

laura_n 1

14.10.2012, 20:06

eu dau like ca arata bine...dar fara cioco ptmine

adry88 1

15.10.2012, 09:18

excelent

elucubratiiculinare 1

15.10.2012, 19:19

delicioas

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema diplomat