Tort cu ciocolata si afine

de Oana in Torturi, 14 Oct 2012 | 3064 vizualizari

 

In continuarea campaniei promotionale Dr. Oetker "Imbogateste aromele toamnei", am facut tortul de ziua lui Cata :)
Mai multe detalii despre campanie puteti vedea pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt moale,
  • 150 zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker,
  • 5 gălbenuşuri,
  • 170 g făină ,
  • 1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker,
  • ½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
  • 100 g ciocolată rasă,
  • 100 g nuci măcinate,
  • 5 albuşuri,
  • 50 g zahăr.
  • Pentru cremă:
  • 500 ml frişcă vegetală,
  • 2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g afine,
  • 1 linguriţă Esenţă de rom Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • betisoare de ciocolata si margarete Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si afine:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 24 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit, aproximativ 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie. Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon și afinele. Se adaugă 2/3 din firimituri şi esența de rom și se amestecă încet. Crema se aranjează sub forma unei cupole. Restul de firimituri se presară deasupra. Se presara cu betisoare de ciocolata si se orneaza cu margarete de napolitana. Se dă la rece până la servire. 

TIPS-URI

1

Pentru crema, eu am folosit jumatate din cantitatea de frisca si restul branza de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

14.10.2012, 20:06

eu dau like ca arata bine...dar fara cioco ptmine

adry88 1

15.10.2012, 09:18

excelent

elucubratiiculinare 1

15.10.2012, 19:19

delicioas

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas