Desert turta dulce la tava

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Feb 2018 | 234 vizualizari

 

inspiratie mi-a fost reteta postata de noiinbucatarie, careia ii multumesc! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. zahar tos
  • 300 ml apa plata
  • 300 gr. faina alba
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura apa plata rece
  • un varf de cutit pudra de ghimbir
  • cativa stropi zeama de lamaie (4-5)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce la tava:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid.


Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop auriu si foarte dulce (adica pana se topeste tot zaharul caramelizat).


Lasam siropul la racit, apoi il turnam in castron,adaugam praful de copt, faina si ghimbirul ras, mixam sa obtinem un aluat omogen pe care il turnam in tava tapetata cu hartie de copt.


Nivelam, apoi dam la copt cca 35 minute, facem testul cu scobitoarea la final sa ne asiguram ca turta este coapta.


Cat sta turta in cuptor preparam glazura astfel: turnam continutul unui plic de 100 gr. zahar pudra de la Dr.Oetker intr-un castronel, picuram cativa stropi de zeama de lamaie, adaugam o lingura de apa plata rece si amestecam pana obtinem o glazura aproape incolora.


Adaugam un varf de cutit pudra de ghimbir pentru aroma iar dupa ce scoatem turta coapta din cuptor o ungem repede , asa fierbinte, cu un strat generos de glazura.


Dupa ce am terminat aceasta operatiune, eu am dorit sa dau un aspect de marmorat/crapat glazurii si am ridicat usor de hartia de copt prinzand pe rand de fiecare colt , asa incat glazura deja uscata a crapat uniform pe intreaga suprafata dinspre colturi catre mijloc.


Lasam turta la racit, apoi portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

11.02.2018, 14:54

navidad_2017 1

11.02.2018, 19:16

Incredibil de buna, avand in vedere simplitatea ingredientelor si a modului de preparare! Am facut-o ptr "brunch"-ul nostru duminical si a fost, ca si foitajul cu cocos, un mare succes! Eu am pus mai multe condimente tipice turtei dulci ("5 spices" chinezesc) si spre uimirea generala, a iesit ca gust si consistenta aproape identica cu "ontbijtkoek" (prajitura traditionala olandeza ptr micul dejun, avand o lista interminabila de ingrediente, partial "exotice" ); asa ca nu am mai glasat-o, ci am mancat-o unsa cu unt /creme fraiche si gem/miere... O bunatate!

RuxyRux 1

13.02.2018, 21:32

Arata delicios! Gand drag Val!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Caramel"