Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt

de lilik in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 7922 vizualizari

 

este foarte racoritor si super delicios....

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 2 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • putina coaja de lamaie si portocala
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA DE IAURT:
  • 1 borcan de 500 gr iaurt cu gust de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • 6 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1 portocala
  • coaja de lamaie si portocala
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt:

Pregatim prima data blatul:


batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,cojile rase si faina la sfarsit.


Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-8 minute(pana e gata).


Lasam blatul la racit si intre timp pregatim crema:


Amestecam iaurtul cu sucul de portocala,zaharul si coaja rasa.


Punem gelatina la inmoi in apa,apoi o topim in laptele fierbinte,dupa care o punem peste iaurt.


Separat batem frisca,dupa care o amestecam cu iaurtul.


Luam o tava rotunda(depinde cat de inalta vreti prajitura) si o tapetam cu folie de plastic.


Acoperim fundul tavii cu blatul racit,insiropam putin cu suc de portocala si lamaie,apoi punem crema de iaurt si dam la rece cateva ore pana se intareste.


Cand este gata scoatem din forma si decoram dupa plac.


Eu am caramelat putin cateva feliute de portocala si le-am pus deasupra,dar puteti pune si un jeleu de portocale....ma rog cum va place mai mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

casie 1

28.07.2011, 12:26

multumesc foarte mult pentru ajutor si promptitudine O sa incerc reteta sper ca ma voi descurca cu gelatina, dar voi reveni cu detalii
O zi frumoasa tuturor

adry88 1

12.08.2011, 17:03

yammi

Giana 1

13.06.2014, 14:14

Racoros si foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata