Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
este foarte racoritor si super delicios....
Pregatim prima data blatul:
batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,cojile rase si faina la sfarsit.
Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-8 minute(pana e gata).
Lasam blatul la racit si intre timp pregatim crema:
Amestecam iaurtul cu sucul de portocala,zaharul si coaja rasa.
Punem gelatina la inmoi in apa,apoi o topim in laptele fierbinte,dupa care o punem peste iaurt.
Separat batem frisca,dupa care o amestecam cu iaurtul.
Luam o tava rotunda(depinde cat de inalta vreti prajitura) si o tapetam cu folie de plastic.
Acoperim fundul tavii cu blatul racit,insiropam putin cu suc de portocala si lamaie,apoi punem crema de iaurt si dam la rece cateva ore pana se intareste.
Cand este gata scoatem din forma si decoram dupa plac.
Eu am caramelat putin cateva feliute de portocala si le-am pus deasupra,dar puteti pune si un jeleu de portocale....ma rog cum va place mai mult.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola