Desert vafe cu banane si sos de caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 17 Apr 2019 | 2455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru vafe:
  • 60 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri+2 albusuri
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 315 g faina
  • 3 lg zahar
  • 4 lg-te praf de copt
  • 1/4 lg-ta sare
  • 2 banane coapte
  • ulei (daca este nevoie)
  • Pentru sos de caramel:
  • 250 g zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte
  • Alte ingrediente:
  • banane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert vafe cu banane si sos de caramel:

Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga  faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la racit, cand este gata.

Vafe: Se pune untul intr-un vas , pe ochiul mic de la aragaz  pana se topeste. Se lasa la racit. 

In alt vas se amesteca galbenusurile cu vanilia si apoi  cu laptele si untul racit.

Separat se amesteca ingredientele uscate si anume: faina cernuta, zahar ,praf de copt, sare.Se combina cele doua compozitii,la care se adauga abusurile batute spuma si cele 2 banane taiate bucatele.Se incalzeste aparatul de vafe, iar daca este cazul se ung cele doua gratare cu ulei (la mine nu a fost cazul-depinde de aparat),se toarna un polic de aluat,sau cat considerati. .Se inchide si se asteapta pana este gata. Mi-au iesit 11 mai mari si 1 mica, deci 12 bucati. 

Se servesc cu banane si sos de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe cu banane si sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Banane prajite