Ştrudel cu gem de caise/ vişine

de botcrina in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • smântână cât cuprinde
  • 100 g untură amestecată cu 100 g făină
  • 250 g gem de caise
  • 100 g gem de vişine
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu gem de caise/ vişine:

Într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină.


Topim untura apoi o amestecăm cu 100 g făină.


Împărţim aluatul în trei părţă egale. Întindem câte o foaie din fiecare pe care le ungem cu untura amestecată cu făină.


Rulăm foile sub formă de cochilie de melc şi le dăm la frigider aproximativ o oră.


Scoatem aluatul din frigider şi îl întindem, punem în partea de jos gem de caise sau de vişine, apoi rulăm foaia.


Aranjăm ştrudelul în tavă, îl ungem cu gălbenuşul rămas şi îl tăiem fictiv.


Încălzim cuptorul la 180 de grade şi introducem tava în cuptor aproximativ 35 de minute.


Scoatem ştrudelul din cuptor când este rumenit frumos. Lăsăm să se răcească.


La final pudrăm cu zahăr.


Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

eu am făcut 2 foi cu gem de caise şi una cu gem de vişine;

2

puteţi folosi fiecare gemul pe care îl preferaţi, sau fructe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu gem de caise/ vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Rocsi 1

29.07.2015, 20:19

Eu cu visine as vrea

botcrina 1

31.07.2015, 09:53

Multumesc Mirela!

botcrina 1

31.07.2015, 09:54

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu