Ştrudel cu gem de caise/ vişine

de botcrina in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 3168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • smântână cât cuprinde
  • 100 g untură amestecată cu 100 g făină
  • 250 g gem de caise
  • 100 g gem de vişine
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu gem de caise/ vişine:

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină.

Topim untura apoi o amestecăm cu 100 g făină.

Împărţim aluatul în trei părţă egale. Întindem câte o foaie din fiecare pe care le ungem cu untura amestecată cu făină.

Rulăm foile sub formă de cochilie de melc şi le dăm la frigider aproximativ o oră.

Scoatem aluatul din frigider şi îl întindem, punem în partea de jos gem de caise sau de vişine, apoi rulăm foaia.

Aranjăm ştrudelul în tavă, îl ungem cu gălbenuşul rămas şi îl tăiem fictiv.

Încălzim cuptorul la 180 de grade şi introducem tava în cuptor aproximativ 35 de minute.

Scoatem ştrudelul din cuptor când este rumenit frumos. Lăsăm să se răcească.

La final pudrăm cu zahăr.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am făcut 2 foi cu gem de caise şi una cu gem de vişine;

2

puteţi folosi fiecare gemul pe care îl preferaţi, sau fructe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu gem de caise/ vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

29.07.2015, 20:19

Eu cu visine as vrea

botcrina 1

31.07.2015, 09:53

Multumesc Mirela!

botcrina 1

31.07.2015, 09:54

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura de Februarie

pe 05.02 la 20:48

Reteta de paine fara framantare

pe 05.02 la 20:02

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2141 puncte

oanapl

1030 puncte

Rocsi

828 puncte

dantes

721 puncte

 Merisor

700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri dospite