Ştrudel cu gem de caise/ vişine

de botcrina in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • smântână cât cuprinde
  • 100 g untură amestecată cu 100 g făină
  • 250 g gem de caise
  • 100 g gem de vişine
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu gem de caise/ vişine:

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină.

Topim untura apoi o amestecăm cu 100 g făină.

Împărţim aluatul în trei părţă egale. Întindem câte o foaie din fiecare pe care le ungem cu untura amestecată cu făină.

Rulăm foile sub formă de cochilie de melc şi le dăm la frigider aproximativ o oră.

Scoatem aluatul din frigider şi îl întindem, punem în partea de jos gem de caise sau de vişine, apoi rulăm foaia.

Aranjăm ştrudelul în tavă, îl ungem cu gălbenuşul rămas şi îl tăiem fictiv.

Încălzim cuptorul la 180 de grade şi introducem tava în cuptor aproximativ 35 de minute.

Scoatem ştrudelul din cuptor când este rumenit frumos. Lăsăm să se răcească.

La final pudrăm cu zahăr.

Poftă bună!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am făcut 2 foi cu gem de caise şi una cu gem de vişine;

2

puteţi folosi fiecare gemul pe care îl preferaţi, sau fructe;

RETETA IN IMAGINI

Ştrudel cu gem de caise/ vişine-0
Ştrudel cu gem de caise/ vişine-1
Ştrudel cu gem de caise/ vişine-2
Ştrudel cu gem de caise/ vişine-3
Ştrudel cu gem de caise/ vişine-4
Ştrudel cu gem de caise/ vişine-5
Ştrudel cu gem de caise/ vişine-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Rocsi

Rocsi 1

29.07.2015, 20:19

Eu cu visine as vrea

botcrina

botcrina 1

31.07.2015, 09:53

Multumesc Mirela!

botcrina

botcrina 1

31.07.2015, 09:54

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!