Domino

de nadina73 in Prajituri, 1 Apr 2010 | 4646 vizualizari

 

este foarte buna

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g marg sau unt
  • 2 oua intregi
  • 1 cub drojdie-15 g
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smanatana
  • CREMA:3 albusuri
  • 25o zahar
  • 25o g nuca macinata
  • 1 borcan gem acrisor de culoare inchisa
  • rahar 600-700 g
  • GLAZURA:
  • 3 galbebusuri
  • 120 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Domino:

Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca macinata ametecat cu albusurile batute cu zahar,dupa care se intinde cea de a treia foaie si se pune gemul sau dulceata si se intinde bine apoi se pune cea de a 4 foaie se intinde bine (se trage la copt sa o intindeti foarte bine) apoi se pune la cuptor pentru 40 minute aproximativ la 160 grade


Cand e gata coapta se acoate se la sa 10 minute apoi se intinde glazura din galbenus frecat cu zahrul pudra (trebuie frecat foarte mult sa se faca ca o spuma)apoi se intinde glazura cu un cutit cu lama foarte lata


pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Domino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nadina73 1

09.04.2010, 23:45

multumesc tare mult lili si eu te pup

mariac 1

16.04.2010, 01:07

Pasiune pentru bucatarie 1

03.11.2010, 22:34

ce bine arata nu stiu cum mi-a scapat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Desert cu napolitane