Domino

de nadina73 in Prajituri, 1 Apr 2010 | 4417 vizualizari

 

este foarte buna

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g marg sau unt
  • 2 oua intregi
  • 1 cub drojdie-15 g
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smanatana
  • CREMA:3 albusuri
  • 25o zahar
  • 25o g nuca macinata
  • 1 borcan gem acrisor de culoare inchisa
  • rahar 600-700 g
  • GLAZURA:
  • 3 galbebusuri
  • 120 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Domino:

Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca macinata ametecat cu albusurile batute cu zahar,dupa care se intinde cea de a treia foaie si se pune gemul sau dulceata si se intinde bine apoi se pune cea de a 4 foaie se intinde bine (se trage la copt sa o intindeti foarte bine) apoi se pune la cuptor pentru 40 minute aproximativ la 160 grade


Cand e gata coapta se acoate se la sa 10 minute apoi se intinde glazura din galbenus frecat cu zahrul pudra (trebuie frecat foarte mult sa se faca ca o spuma)apoi se intinde glazura cu un cutit cu lama foarte lata


pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Domino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nadina73 1

09.04.2010, 23:45

multumesc tare mult lili si eu te pup

mariac 1

16.04.2010, 01:07

Pasiune pentru bucatarie 1

03.11.2010, 22:34

ce bine arata nu stiu cum mi-a scapat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Minichec cu nuca