Prajitura cu visine

de laylalala in Prajituri, 11 Dec 2010 | 3047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 50 ml ulei din seminte de struguri
  • 100 ml smantana
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine fara samburi (din conserva), scurse bine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:


  1. Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

  2. Intr-un vas bate albusurile cu un praf de sare. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si esentele. Incorporeaza uleiul urmat de smantana. Amesteca faina cu praful de copt apoi inglobeaz-o in compozitia cu galbenusuri. Inglobeaza albusurile batute spuma, amestecand usor.

  3. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita apoi presara deaspura visine. Da prajitura la copt 50-60 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

laylalala 1

12.12.2010, 15:46

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:47

uka_szekei 1

13.04.2013, 11:29

Cate visine? Eu stiam ca trebuie sa dai visinele prin faina asfel incat sa nu se lipeasca de fundul tavii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Milch schnitte sau "felii cu lapte"