Placinta cu iaurt

de noiinbucatarie in Prajituri, 22 Apr 2016 | 1316 vizualizari

 

O placinta foarte buna, aromata si insiropata! Este delicioasa! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-iaurt/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj de 400 g
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • zeama de la o portocala
  • 6 linguri de zahar
  • 350 g iaurt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.


Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita.


Compozitia cu iaurt se pune in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C.


Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc sa clocoteasca.


Siropul se toarna usor peste placinta fierbinte sa se absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este foarte moale si aromata.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zeama de portocale cu zeama de lamaie sau le puteti combina.

2

Puteti pudra prajitura cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:25

tare buna!

noiinbucatarie 1

24.04.2016, 18:51

Camelya 1

12.05.2016, 11:55

Buna placintica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt