Donuts

de Adele in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 1301 vizualizari

 

Si din nou la joaca ,cu numarul de la revista la care sunt abonata am primit o forma pentru donuts(gogosi cu gaura) si reteta asa ca nu mi-a ramas decat sa pun in practica :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 30 ml apa calda.
  • 5 gr sare.
  • 10 gr drojdiea.
  • 100 ml lapte .
  • 40 gr de unt.
  • 2 oua.
  • 75 gr de zahar.
  • 2 esente de vanilie.
  • Faina cat cuprinde .(300-400 gr)
  • 5 gr de scortisoara.
  • 400 ml ulei pentru fript.
  • Decor:
  • Ciocolata topita.
  • Fulgi de ciocolata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Aluat: Se pune drojdia cu apa calda intr-un vas,se amesteca cu un tel dupa care se adauga laptele cald,untul topit,oale unul cate unul ,esenta si zaharul se amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine.Se adauga si faina treptat cu sarea si se framanta un aluat potrivit care se modeleaza bine pe masa.Se acopera si se lasa la crescut cel putin 1 ora.


Dupa care se intinde o foaie si cu forma speciala(daca nu cu doua forme simple ,prima se face un cerc dupa care o gaura mica in mijloc) se pregatesc gogosile.Se lasa 30 de minute acoperite.Intre timp se pun o tigaie cu ulei la incalzit ,cand uleiul este fierbinte se prajesc gogosile pe o parte si pe alta pana devin rumene.


Se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fulgi de ciocolata.Se pot pudra cu zahar vanilat.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

In reteta originala se pregateste o glazura speciala :250 gr zahar pudra,60 gr unt moale,40 ml apa,10 gr colorant rosu,10 ml esenta de vanilie: intr-un vas se se amesteca zaharul si untul moale ,se adauga apa fierbinte impreuna cu coloarantul si vanilia,se invarte repede pana glazura devine cremoasa si lucioasa.Se trec gogosile prin glazura si se decoreaza cu confetti de zahar colorat.(culoare se poate alege dupa placere).

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Adele 1

23.11.2014, 12:18

Simo

Valclaudia 1

23.11.2014, 13:29

super!

Adele 1

23.11.2014, 14:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase