Donuts

de Adele in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 2559 vizualizari

 

Si din nou la joaca ,cu numarul de la revista la care sunt abonata am primit o forma pentru donuts(gogosi cu gaura) si reteta asa ca nu mi-a ramas decat sa pun in practica :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 30 ml apa calda.
  • 5 gr sare.
  • 10 gr drojdiea.
  • 100 ml lapte .
  • 40 gr de unt.
  • 2 oua.
  • 75 gr de zahar.
  • 2 esente de vanilie.
  • Faina cat cuprinde .(300-400 gr)
  • 5 gr de scortisoara.
  • 400 ml ulei pentru fript.
  • Decor:
  • Ciocolata topita.
  • Fulgi de ciocolata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Aluat: Se pune drojdia cu apa calda intr-un vas,se amesteca cu un tel dupa care se adauga laptele cald,untul topit,oale unul cate unul ,esenta si zaharul se amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine.Se adauga si faina treptat cu sarea si se framanta un aluat potrivit care se modeleaza bine pe masa.Se acopera si se lasa la crescut cel putin 1 ora.


Dupa care se intinde o foaie si cu forma speciala(daca nu cu doua forme simple ,prima se face un cerc dupa care o gaura mica in mijloc) se pregatesc gogosile.Se lasa 30 de minute acoperite.Intre timp se pun o tigaie cu ulei la incalzit ,cand uleiul este fierbinte se prajesc gogosile pe o parte si pe alta pana devin rumene.


Se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fulgi de ciocolata.Se pot pudra cu zahar vanilat.


Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In reteta originala se pregateste o glazura speciala :250 gr zahar pudra,60 gr unt moale,40 ml apa,10 gr colorant rosu,10 ml esenta de vanilie: intr-un vas se se amesteca zaharul si untul moale ,se adauga apa fierbinte impreuna cu coloarantul si vanilia,se invarte repede pana glazura devine cremoasa si lucioasa.Se trec gogosile prin glazura si se decoreaza cu confetti de zahar colorat.(culoare se poate alege dupa placere).

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Adele 1

23.11.2014, 12:18

Simo

Valclaudia 1

23.11.2014, 13:29

super!

Adele 1

23.11.2014, 14:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu mere