Donuts - Gogosi Americane

de Corinuta in Dulciuri, 31 Ian 2014 | 22208 vizualizari

 

Mereu am vrut sa incerc gogosile astea si fiindca am gasit reteta fix aici pe site, i-am dat bataie cu increddere! Multumesc Anamaria, fata frumoasa! Imi pare rau ca nu te mai vad pe aici!

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 250 g lapte
  • 25 g drojdie
  • 55 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Ptr. glazura:
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita unt
  • 125 g zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts - Gogosi Americane:

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.


Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.


Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.


Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare punem ulei la incins tot cam de un deget. Cand uleiul este fierbinte se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.


Pentru glazura se incalzeste laptele, se topeste untul in el, se adauga zaharul amestecat cu cacaua si se amesteca bine. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

gogosile se pot pudra cu zahar sau se poate face o glazura alba, doar ca in loc de cacaua adaugati o lingurita de zeama de lamaie si esenta de vanilie

2

de asemenea peste glazura puteti presara bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts - Gogosi Americane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Corinuta 1

02.02.2014, 16:06

Dia multe am si eu acolo de facut

Ligia Bxl 1

03.02.2014, 14:00

le ador

Corinuta 1

05.02.2014, 16:14

si eu Ligia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)