Dorada regala cu ghimbir si busuioc

de mihaelar63 in Peste, 15 Ian 2010 | 5749 vizualizari

 

este un peste absolut delicios care are o frumoasa forma ovala .a devenit unul din preferatii mei .

 

INGREDIENTE

  • o dorada [ aprox. 1kg]
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie
  • 4 catei usturoi
  • 50 gr . radacina ghimbir
  • busuioc uscat sau verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 ml . ulei masline
  • 1 lingura sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada regala cu ghimbir si busuioc:

se curata si se  spala  dorada regala . se fac crestaturi adanci pe partile laterale .

se curata ceapa si usturoiul .ghimbirul il spalati.

se feliaza rosia. ceapa,usturoiul si radacina de ghimbir.

din ulei, sos soia , zeama de lamaie ,sare piper ,boia si busuioc  faceti un sos cu care ungeti bine pestele.

umpleti crestataturile laterale si interioriorul doradei cu feliile de rosie , ceapa , usturoi si ghimbir.

puneti intr-o tava teflonata si dati la cuptor 30 min . la jumatatea coacerii intoarceti pestele .

 

TIPS-URI

1

am servit dorada regala cu cartofi cu rozmarin la cuptor dupa reteta oanei

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala cu ghimbir si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dorada regala cu ghimbir si busuioc-0
Dorada regala cu ghimbir si busuioc-1
Dorada regala cu ghimbir si busuioc-2
Dorada regala cu ghimbir si busuioc-3

COMENTARII (30)

ela

ela 1

16.01.2010, 00:17

nu,il mananc inainte de dieta,deja am inceput sa-l testez,m-a prins sotul meu acum manjita pe buze cu glazura de la elasta iti trebuia,m-a certat el.doar nu era sa las glazura sa curga pe jos...

ela

ela 1

16.01.2010, 00:19

noapte buna,sotul meu e hotarat sa imi sparga laptopul ca stau prea mult pe net .si imi promisese ca primesc altul de ziua mea

mihaelar63

mihaelar63 1

16.01.2010, 11:27

daca stiam ca e sezatoare la dorada puneam si un pahar de vin , alb , ca unul n-o fi foc !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!