Două dintr-o lovitură:lipie şi pizza

de Ade200 in Pizza, 19 Noi 2012 | 4260 vizualizari

 

O mâncare de la ţără(lichii) şi una de la oraş, din acelaşi aluat.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 500 ml de apă caldă
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura pentru lichie:
  • 6-8 cartofi mari ceapa multă(eu am pus verde)
  • ulei
  • sare si piper
  • Umplutura pentru pizza:
  • niste ceapa călită
  • pastramă
  • telemea mai uscată
  • sos de roşii
  • condimente după gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Două dintr-o lovitură:lipie şi pizza:

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte cu zahărul, apoi se dilueaza cu laptele şi se adaugă la aluat. Se frământă cam 10 minute şi dupa aceea se lasă la crescut o oră (sau până îşi dublează volumul). Mie mi-a crescut mai repede.

Umplutura se prepară înainte, ca să se răcească. Se taie ceapa marunt(sau felii, după chef). Cartofii trebuie tăiaţi sferturi, apoi feliuţe foarte fine(sau raşi). Se călesc împreună cu ceapa în ulei sau în ulei amestecat cu unsoare. Se condimentează dupa gust. Nu trebuie sa fie moi de tot, că se mai fac şi la copt.

Se iau bucăti de aluat şi se întind subţire şi se pune umplutura, apoi se aduce aluatul peste umplutură. Se aşaza în tava unsă cu puţin ulei. Le faci căt de mari vrei. Mie mi-au iesit 4 bucăti mai mari şi o pizza.

In pizza am pus ceapa, apoi am presărat pastrama tăiată bastonaşe, apoi telemea rasă şi la urmă un sos de roşii gros, de casă care avea şi multe mirodenii în el.Pui ce ai prin frigider!

Lichiile se ung cu ou bătut şi se mai lasă 15 minute să crească în tăvi, apoi se coc în cuptorul preîncălzit.

Eu am pus lichiile în 2 tăvi, pizza în formă rotundaă si le-am copt deodata(am 2 gratare), iar tava cu pizza am pus-o în tava mai mare a aragazului. Pizza s-a făcut mai repede că era pusă în partea de jos, celelalte cred că într-o ora, oricum pâna se rumenesc. Nu trebuie sa fie focul prea tare. Când se scot, se ung cu nişte slănină, apoi se acoperă cu un şervet să se moaie puţin. se servesc destul de calde.

Se pot umple şi cu varza călită sau cu brânza cu ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Două dintr-o lovitură:lipie şi pizza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza mexicana