Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2015 | 906 vizualizari

 

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau sărat e la fel de bun ;) Spor și poftă bună! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Dovleac pentru copt cc. 2000 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proasăt măcinat,
  • Cimbru uscat,
  • Semințe de susan,
  • Ulei de măsline .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt asezonat cu seminte de susan:

Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 200 grade.

După ce s-a copt, se curăță de coajă, apoi se feliază, se asezonează de sare, piper, cimbru, semințe de susan și ulei de măsline, apoi se pune din nou la copt ptr cca. 20 de minute la 250 g;) Se servește ca atare ;) cald sau rece ;) Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-0
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-1
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-2
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-3
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-4
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-5
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-6
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-7
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-8
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-9
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-10
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan-11

COMENTARII (12)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

26.10.2015, 13:35

o bunatate

Panacris

Panacris 1

26.10.2015, 18:40

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911

mirela0911 1

27.10.2015, 12:58

Mie îmi place simplu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!