Frittata de zucchine

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2014 | 1800 vizualizari

 

Pentru ca aceasta e prima mea reteta dupa foarte, foarte mult timp, timp in care mi-am incarcat bateriile si m-am bucurat de viata intr-un mod total diferit imi doresca sa fie pe gustul vostru, dragii mei cititori si la momentul potrivit sper sa o si incercati.
Despre aceasta Frittata cu zucchine, pot sa va spun ca e foarte lejera datorita faptului ca nu se foloseste mult ulei in realizarea ei si in acelasi timp este foarte gustoasa...pofta sa aveti!!

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchine mai maricele sau 3 mai mici
  • 5 oua mari
  • 6 linguri parmezan ras/cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata de zucchine:

In primul rand, zucchinele se spala si se taie rondele.


Separat ouale se bat pentru cateva momente. Peste ouale batute se adauga sare, piper si 5 linguri de parmezan. Se amesteca pana compozitia devine omogena, iar la urma se adauga zucchinele rondele.


Pentru aceasta reteta se foloseste o tava rotunda, cu peretii detasabili. Pe fundul tavii se pune hartie de copt, apoi lingura de ulei de masline, iar cu ajutorul unei pensule se unge bine atat pe fundul tavii cat si pe marginiile ei. Compozitia se pune in tava, iar deasupra se mai presara o lingura de parmezan ras. Tava se da la cuptor pana cand frittata prinde o culoare frumos aurie.


Frittata coapta se lasa la racit in tava. Rece se poate servi alaturi de o salata de cruditati.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata de zucchine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

05.10.2014, 09:55

merisor 1

05.10.2014, 10:15

Super!

Ade200 1

05.10.2014, 16:08

Bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta pufoasa la cuptor