Frittata de zucchine

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2014 | 1840 vizualizari

 

Pentru ca aceasta e prima mea reteta dupa foarte, foarte mult timp, timp in care mi-am incarcat bateriile si m-am bucurat de viata intr-un mod total diferit imi doresca sa fie pe gustul vostru, dragii mei cititori si la momentul potrivit sper sa o si incercati.
Despre aceasta Frittata cu zucchine, pot sa va spun ca e foarte lejera datorita faptului ca nu se foloseste mult ulei in realizarea ei si in acelasi timp este foarte gustoasa...pofta sa aveti!!

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchine mai maricele sau 3 mai mici
  • 5 oua mari
  • 6 linguri parmezan ras/cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata de zucchine:

In primul rand, zucchinele se spala si se taie rondele.


Separat ouale se bat pentru cateva momente. Peste ouale batute se adauga sare, piper si 5 linguri de parmezan. Se amesteca pana compozitia devine omogena, iar la urma se adauga zucchinele rondele.


Pentru aceasta reteta se foloseste o tava rotunda, cu peretii detasabili. Pe fundul tavii se pune hartie de copt, apoi lingura de ulei de masline, iar cu ajutorul unei pensule se unge bine atat pe fundul tavii cat si pe marginiile ei. Compozitia se pune in tava, iar deasupra se mai presara o lingura de parmezan ras. Tava se da la cuptor pana cand frittata prinde o culoare frumos aurie.


Frittata coapta se lasa la racit in tava. Rece se poate servi alaturi de o salata de cruditati.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata de zucchine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

05.10.2014, 09:55

merisor 1

05.10.2014, 10:15

Super!

Ade200 1

05.10.2014, 16:08

Bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza