Dovlecei a la Radu Popovici

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2013 | 1401 vizualizari

 

Am rămas super încăntată de savoarea simplilor dovlecei marinaţi şi gătiţi pe grătar. Deci cum au apărut dovleceii româneşti prin grădini, am executat şi eu. Super delicioşi! Pozele sunt cam neartistice, asta fiindcă am gătit în deplasare! ;)

 

INGREDIENTE

  • dovlecei potriviţi cca. 3 bucăţi,
  • zeama de lămâie de la cca. 3 bucăţi,
  • ulei de măsline cca. 100 ml,
  • oregano, cimbru, busuioc, măghiran,

Pentru servit de preferat brânză de capră cu verdeţuri Delaco

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei a la Radu Popovici:

Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, nu se curăţă de coajă, se taie rondele de cca. s cm, se pun într-un vas încăpător, se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi verdeţuri, apoi se masează bine toate feliile de dovecei şi se lasă la marinat, la rece, ăsta e marele secret!!! cca. 24 de ore. După ce au trecut cele 24 de ore, se scot feliile de dovlecei, din marinadă şi se prăjesc pe grătar (de preferat la jar de cărbune) atenţie se prăjesc uşor, să nu se maronească.

Se servesc imediat, fierbinţi cu o bucată de brânză de capră cu verdeţuri desaupra. Eu am folosit brânză de capră natur, asta aveam în dotare.

Vă asigur că e un deliciu! Poftă bună şi răbdare!

 

TIPS-URI

1

puteţi folosi orice fel de brânză doriţi, dar să fie sărată;)

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei a la Radu Popovici-0
Dovlecei a la Radu Popovici-1
Dovlecei a la Radu Popovici-2
Dovlecei a la Radu Popovici-3
Dovlecei a la Radu Popovici-4
Dovlecei a la Radu Popovici-5
Dovlecei a la Radu Popovici-6
Dovlecei a la Radu Popovici-7
Dovlecei a la Radu Popovici-8

COMENTARII (29)

Panacris

Panacris 1

11.06.2013, 07:52

Rocsi nu pun sare, deoarece o serveşti cu brânza sărată, iar piperul îi schimbă gustul;= Cel puţin aşa simt eu!

Rocsi

Rocsi 1

11.06.2013, 20:59

Aha..Multumesc Cris

epurasha2bb

epurasha2bb 1

05.07.2013, 19:25

minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!