Dovlecei a la Radu Popovici

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2013 | 1551 vizualizari

 

Am rămas super încăntată de savoarea simplilor dovlecei marinaţi şi gătiţi pe grătar. Deci cum au apărut dovleceii româneşti prin grădini, am executat şi eu. Super delicioşi! Pozele sunt cam neartistice, asta fiindcă am gătit în deplasare! ;)

 

INGREDIENTE

  • dovlecei potriviţi cca. 3 bucăţi,
  • zeama de lămâie de la cca. 3 bucăţi,
  • ulei de măsline cca. 100 ml,
  • oregano, cimbru, busuioc, măghiran,

Pentru servit de preferat brânză de capră cu verdeţuri Delaco

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei a la Radu Popovici:

Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, nu se curăţă de coajă, se taie rondele de cca. s cm, se pun într-un vas încăpător, se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi verdeţuri, apoi se masează bine toate feliile de dovecei şi se lasă la marinat, la rece, ăsta e marele secret!!! cca. 24 de ore. După ce au trecut cele 24 de ore, se scot feliile de dovlecei, din marinadă şi se prăjesc pe grătar (de preferat la jar de cărbune) atenţie se prăjesc uşor, să nu se maronească.


Se servesc imediat, fierbinţi cu o bucată de brânză de capră cu verdeţuri desaupra. Eu am folosit brânză de capră natur, asta aveam în dotare.


Vă asigur că e un deliciu! Poftă bună şi răbdare!


 

TIPS-URI

1

puteţi folosi orice fel de brânză doriţi, dar să fie sărată;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei a la Radu Popovici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Panacris 1

11.06.2013, 07:52

Rocsi nu pun sare, deoarece o serveşti cu brânza sărată, iar piperul îi schimbă gustul;= Cel puţin aşa simt eu!

Rocsi 1

11.06.2013, 20:59

Aha..Multumesc Cris

epurasha2bb 1

05.07.2013, 19:25

minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scovergi