Dovlecei "fitosi"

de Bucataras Monica in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2015 | 2357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 vanata
  • 2 ardei (rosu, galben)
  • 2 dovlecei potriviti
  • sare
  • piper
  • 2 foi dafin
  • 2 rosii
  • branza/cascaval (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei "fitosi":

Am tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat timp acestea s-au fiert,dovlecelul ramas l-am taiat in jumatate (pe lung) apoi pe lat,astfel am obtinut 4 portii, apoi am scobit dovleceii, dar nu foarte mult, am indepartat doar semintele. Dupa ce s-a fiert "tocanita" am umplut dovleceii si i-am lasat la cuptor timp de vreo 30 minute, iar spre sfarsit i-am rasfatat cu putina branza rasa si i-am mai lasat vreo 10 minute la "caldurica". Pofta buna!

TIPS-URI

1

Poate fi considerata o delicioasa gustare de post daca renuntam la branza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei "fitosi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gustare pentru udatori