Dovlecei in suc de rosii

de Ina in Conserve, 12 Aug 2019 | 6312 vizualizari

 

Pentru ca aseara am mai gasit in gradina 2 dovlecei la metru , i-am taiat pentru a nu imbatrani.
Initial am vrut sa-i tai cubulete si sa-i congelez, dar m-am gandit ca iar incarc congelatorul cu legume ce pot fi pastrate si in alte moduri si n-o sa am loc pentru alte produse pentru care congelarea este cel mai bun mod de pastrare.
Asa ca am decis sa conserv dovleceii in sos de rosii. In acest mod am oricand la indemana o baza pentru supe/ciorbe sau alte preparate .

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei la metru
  • suc de rosii
  • sare
  • frunze de telina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in suc de rosii:

Am curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete. 

In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin separator ) pana am umplut borcanele.

Am adaugat un praf de sare la fiecare borcan si cate 2-3 frunze de telina. 

Am capsat borcanele si le-am sterilizat 50 minute intr-un vas tapetat cu hartie de ziar pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii.

Am lasat borcanele sa se raceasca in oala in care au fost sterilizate apoi le-am scos, etichetat si asezat in beci pentru a fi pastrate peste iarna.  

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in fiecare borcan cate un catel de usturoi si/sau frunze de patrunjel .

2

Sarea nu este obligatorie, preparatul rezista foarte bine peste iarna daca este corect sterilizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de vinete