Sfecla rosie la borcan

de cristinne in Conserve, 30 Sep 2010 | 35271 vizualizari

 

Sfecla rosie ajută ficatul să distrugă grăsimile depozitate. Este indicată şi femeilor însărcinate pentru ca este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine foarte mult acid folic, calciu, fier şi potasiu.
Este important de stiut faptul că sfecla nu-şi pierde proprietătiile benefice dacă este fiartă sau gătită.

 

INGREDIENTE

  • - sfecla rosie;
  • - otet;
  • - zahar;
  • - sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la borcan:

Am taiat sfecla cubulete. Se umplu borcane de 800 grame cu sfecla.

Separat se face un amestec din apa, o cescuta f mica(gen espresso) de otet, o lingurita de sare si o lingura de zahar pentru fiecare borcan. Se toarna amestecul peste sfecla, se inchide borcanul si se pune intr-o oala la fiert. Apa din oala trebuie sa ajunga pana la buza capacului de la borcanul cu sfecla, deci sa nu il acopere.

Se pune pe foc f mic si se lasa sa fiarba 45 de minue dupa ce a inceput sa dea in 'clocot" la foc fff mic. Se stinge focul si se lasa in oala pana a 2 a zi, pana se raceste apa. Se scot si se depozieaza la loc racoros. Se consuma ca garnitura la orice mancare. Este excelent gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nasirc 1

24.07.2011, 15:12

Multumesc.
Am facut ca si tine si abia astept sa servim.
Nici eu nu pun conservant la nimic, nici la compoturi si stau foarte bine peste an.
Ma gandeam ca si copii mici pot consuma pentru ca nu le dauneaza daca nu are conservant.
Mult spor si sanatate!

ArianaBala 1

31.08.2011, 15:06

Ce-mi place cum arata Sigur o sa fac si eu.... ma incanta reteta ta deoarece nu contine niciun fel de conservant

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cherry la borcan