Sfecla rosie la borcan

de cristinne in Conserve, 30 Sep 2010 | 30396 vizualizari

 

Sfecla rosie ajută ficatul să distrugă grăsimile depozitate. Este indicată şi femeilor însărcinate pentru ca este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine foarte mult acid folic, calciu, fier şi potasiu.
Este important de stiut faptul că sfecla nu-şi pierde proprietătiile benefice dacă este fiartă sau gătită.

 

INGREDIENTE

  • - sfecla rosie;
  • - otet;
  • - zahar;
  • - sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la borcan:

Am taiat sfecla cubulete. Se umplu borcane de 800 grame cu sfecla.


Separat se face un amestec din apa, o cescuta f mica(gen espresso) de otet, o lingurita de sare si o lingura de zahar pentru fiecare borcan. Se toarna amestecul peste sfecla, se inchide borcanul si se pune intr-o oala la fiert. Apa din oala trebuie sa ajunga pana la buza capacului de la borcanul cu sfecla, deci sa nu il acopere.


Se pune pe foc f mic si se lasa sa fiarba 45 de minue dupa ce a inceput sa dea in 'clocot" la foc fff mic. Se stinge focul si se lasa in oala pana a 2 a zi, pana se raceste apa. Se scot si se depozieaza la loc racoros. Se consuma ca garnitura la orice mancare. Este excelent gustul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

cristinne 1

15.07.2011, 20:19

la cantitatea de apa care intra in borcanul de 800 gr.. am umplut in mare cu sfecla apoi am turnat apa peste, ca sa imi dau seama cata intra.

nasirc 1

24.07.2011, 15:12

Multumesc.
Am facut ca si tine si abia astept sa servim.
Nici eu nu pun conservant la nimic, nici la compoturi si stau foarte bine peste an.
Ma gandeam ca si copii mici pot consuma pentru ca nu le dauneaza daca nu are conservant.
Mult spor si sanatate!

ArianaBala 1

31.08.2011, 15:06

Ce-mi place cum arata Sigur o sa fac si eu.... ma incanta reteta ta deoarece nu contine niciun fel de conservant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceapa conservata in otet de vin alb