Dovlecei pane cu sos de usturoi

de robert_b in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2015 | 3844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 3 oua
  • 200 gr. faina
  • sare
  • Pentru sosul de usturoi
  • o capatana mare de usturoi
  • 200 gr. ulei
  • 2 lingurite otet
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos de usturoi:

Dovleceii se spala bine (daca vreti ii puteti decoji) si cu ajutorul unui cutit bine ascutit ii taiem feli de circa 2cm grosime. Presaram putina sare si ii dam deoarte. Intr-o farfurie plata punem faina, iar intr-un castron batem cele doua oua. Scurgem zeama lasata de dovlecei, apoi fiecare felie o dam prin: faina, ou, faina. Intr-o tigaie punem circa 4-5 linguri de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si punem feliile de dovlecel. Rumenim feliile pe ambele parti si le scoatem pe prosoape absorbante.

Sosul:

Curatam usturoiul bine,si il pisam cu un praf de sare, pana ce devine ca o pasta.Il scoatem intr-un castron,si cu ajutorul unei linguri de lemn il frecam cu uleiul si otetul (adaugate uleiul in fir subtire, ca sosul sa nu se taie). Dupa ce usturoiul s-a ingrosat si a devenit o pasta densa ne oprim. Atentie! Amestecati cu lingura doar intr-un sens, pentru a nu taia sosul. Servim sosul cu dovleceii calzi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dovlecei