Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 4933 vizualizari

 

Este o reteta cat se poate de simpla si de fapt trebuiau sa fie placintele ardelenesti ale Corinei...Facandu-le la sfarsitul zilei, oboseala a invins si dupa ce am prajit o placinta in tigaie mi-am dat seama ca nu voi avea rabdare sa le prajesc pe toate...asa ca, am transformat placintele intr-o rulada. S-a dat startul la placinte:))))

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 330 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata

pt umplutura:

  • 600-700 gr cas proaspat de capra
  • 2 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 maini de fulgi de porumb

pt crusta:

  • 1 lingurita seminte de in, susan, dovlec, de floarea soarelui
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda:

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu prosop si l-am dat la cuptorul incalzit la 50 grade.


Intre timp pregatim umplutura:faramitam casul intre degete, adaugam sarea, ouale, ceapa si leurda taiate foarte fin. Amestecam ingredientele. Dupa ce aluatul si-a triplat volumul il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem umplutura,peste umplutura de branza punem fulgii de porumb zdrobiti in maini, rulam si punem in forma de cozonac.(eu am folosit una mare din silicon) Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute. Amestecam din timp galbenusul cu laptele, ca sa ajunga la temperatura camerei in momentul in care ungem rulada. Amestecam semintele intr-un castronel. Dupa ce rulada a mai crescut, o ungem cu o pensula de silicon cu jumatate de galbenus amestecat cu lapte, presaram semintele,iar peste seminte turnam si restul de galbenus. (in acest mod semintele nu se vor dezlipii de pe suprafata ruladei) Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute, oprim focul, mai lasam 10 minute tava in cuptor, deschidem usa cuptorului dupa cele 10 minute scurse si lasam sa se racoreasca bine. Scoatem rulada din tava pe un fund de lemn, o punem pe o parte si o lasam sa se raceasca complet.

 

TIPS-URI

1

casul proaspat, indiferent din ce lapte este facut, are un continut ridicat de zer, asa ca el trebuie consumat in scurt timp...eu l-am avut faramitat dinainte cu 2 zile, amestecat cu sare, pus intr-un vas de ceramica, iar peste cas turnat lapte si acoperit vasul cu capac. In acest mod s-a pastrat fara asi schimba gustul...a fost nevoie doar sa-l pun cu 2 ore dinainte la scurs intr-o strecuratoare

2

fulgii de porumb au rolul de a absorbii surplusul de zer pe care-l mai lasa casul, astfel dupa coacere aluatul din jurul umpluturii nu a fost umed

3

faceti umplutura din timp, iar daca observati ca-si mai lasa zer, o scurgeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:11

grozava rulada

Pushaa 1

26.06.2014, 15:10

Rahela Velicu 1

02.04.2018, 15:21

De facut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ruladă de spanac cu brânză