Dovlecei pane la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 32082 vizualizari

 

de cum i-am vazut la rocsi am zis ca trebuie sa-i fac, mai ales ca aveam dovlecei in frigider si nu sunt prajiti, nu au iesit asa frumosi ca ai ei, insa sunt tare buni pe cuvant de onoare :D :)))rocsi ms de reteta :*

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • marar proaspat
  • faina
  • 1/2 cana apa minerala
  • 3 linguri de ulei
  • cascaval ras de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane la cuptor:

Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei.

Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii.
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil volumul, punem uleiul, piperul si boiaiua si omogenizam, adaugam faina putin cate putin pana ajungem la consitenta alutului de clatite, iar la sfarsit punem si mararul tocat fin.

Dam dovleceii prin aceasta compozitie si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptrul preincalzit aproximativ o ora, pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra si sa capete o culoare aurie.

Inainte de ai scoate din cuptor punem cascaval ras deasupra si mai lasam 5 minute.

Se servesc atat calzi, cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Soufflé de legume