Dovlecei pane la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 8851 vizualizari

 

de cum i-am vazut la rocsi am zis ca trebuie sa-i fac, mai ales ca aveam dovlecei in frigider si nu sunt prajiti, nu au iesit asa frumosi ca ai ei, insa sunt tare buni pe cuvant de onoare :D :)))rocsi ms de reteta :*

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • marar proaspat
  • faina
  • 1/2 cana apa minerala
  • 3 linguri de ulei
  • cascaval ras de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane la cuptor:

Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei.


Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii.
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil volumul, punem uleiul, piperul si boiaiua si omogenizam, adaugam faina putin cate putin pana ajungem la consitenta alutului de clatite, iar la sfarsit punem si mararul tocat fin.


Dam dovleceii prin aceasta compozitie si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptrul preincalzit aproximativ o ora, pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra si sa capete o culoare aurie.


Inainte de ai scoate din cuptor punem cascaval ras deasupra si mai lasam 5 minute.


Se servesc atat calzi, cat si reci.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

04.07.2011, 07:02

ionela2682 1

04.07.2011, 20:34

ank93 1

05.07.2011, 23:55

trebuie sa incerc reteta asta, ca pe cei prajiti ii ocolesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de dovlecei