Dovlecei turcesti umpluti cu legume

de Gusti in Mancaruri de post, 23 Ian 2010 | 7306 vizualizari

 

Azi am gasit la Real dovlecei turcesti, foarte haiosi. Sint rotunzi, numa' buni de umplut cu orice nebunie

 

INGREDIENTE

  • Pt ghiveci
  • 1 vinata
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • 1/2 telina rasa
  • 50-100 gr mazare
  • 50-100 gr fasole verde
  • 4 rosii mici
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 200 gr pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei turcesti umpluti cu legume:

Am taiat dovleceii cu capac si cu ajutorul unei linguri i-am scobit, miezul punindu-l in cratita in care a fost preparat ghiveciul de legume.


Am taiat ceapa marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, iar cind a devenit sticloasa s-au adaugat ardeiul, telina rasa, morcovul taiat rondele, vinetele taiate cuburi, cartofii tot cubulete si restul legumelor. Se adauga sare piper (poate si boia) si se amesteca si se lasa pe foc pina-s gata (cam 15 minute). Inainte de a se da la o parte de pe foc, se pune si sucul de rosii.


Cu acest ghiveci am umplut dovleceii turcesti, am ras peste cascaval (parmezan), am condimentat (cu ardei iute) si am pus un strop de ketchup, apoi am bagat in cuptor intr-un vas iena. Se tin la cuptor aproximativ o ora.

 

TIPS-URI

1

vinetele taiate cubulete se sareaza si se lasa 10 minute, apoi se spala

2

fiecare e liber sa puna ce legume doreste

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei turcesti umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

27.01.2010, 22:33

sanatos,in primul rand!..cezar ar cere si carne pe langa)).eu nu,vreau asa

Sylvia 1

28.01.2010, 14:39

Extraordinar de bine arata !!!! Sunt mare fan legume umplute, mai ales retete fara carne. Sunt si aici acesti dovlecei,dar sunt de culoare verde inchis.

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zucchini cu mozzarella la cuptor