Dovlecei turcesti umpluti cu legume

de Gusti in Mancaruri de post, 23 Ian 2010 | 10129 vizualizari

 

Azi am gasit la Real dovlecei turcesti, foarte haiosi. Sint rotunzi, numa' buni de umplut cu orice nebunie

 

INGREDIENTE

  • Pt ghiveci
  • 1 vinata
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • 1/2 telina rasa
  • 50-100 gr mazare
  • 50-100 gr fasole verde
  • 4 rosii mici
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 200 gr pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei turcesti umpluti cu legume:

Am taiat dovleceii cu capac si cu ajutorul unei linguri i-am scobit, miezul punindu-l in cratita in care a fost preparat ghiveciul de legume.


Am taiat ceapa marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, iar cind a devenit sticloasa s-au adaugat ardeiul, telina rasa, morcovul taiat rondele, vinetele taiate cuburi, cartofii tot cubulete si restul legumelor. Se adauga sare piper (poate si boia) si se amesteca si se lasa pe foc pina-s gata (cam 15 minute). Inainte de a se da la o parte de pe foc, se pune si sucul de rosii.


Cu acest ghiveci am umplut dovleceii turcesti, am ras peste cascaval (parmezan), am condimentat (cu ardei iute) si am pus un strop de ketchup, apoi am bagat in cuptor intr-un vas iena. Se tin la cuptor aproximativ o ora.

TIPS-URI

1

vinetele taiate cubulete se sareaza si se lasa 10 minute, apoi se spala

2

fiecare e liber sa puna ce legume doreste

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei turcesti umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

27.01.2010, 22:33

sanatos,in primul rand!..cezar ar cere si carne pe langa)).eu nu,vreau asa

Sylvia 1

28.01.2010, 14:39

Extraordinar de bine arata !!!! Sunt mare fan legume umplute, mai ales retete fara carne. Sunt si aici acesti dovlecei,dar sunt de culoare verde inchis.

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Zucchini cu mozzarella la cuptor