Dovlecei umpluti

de Oana in Pui, 25 Iun 2009 | 15471 vizualizari

 

Este cam aceeasi reteta de la ardeii umpluti, tot cu carnita de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 dovlecei mari si subtiri
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 linguri cu orez
  • 1 ou
  • marar si patrunjel proaspat
  • 1 kg de rosii coapte
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se scobeste miezul.

Cum ar zice Miha :), carnea se roboteste cu ceapa, morcovul si miezul de la dovlecei. Se adauga orezul spalat, verdeata tocata marunt, oul, sare si piper si se amesteca bine. Se umplu dovleceii, eu am mai umplut si 2 ardei ca era destula carne, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Dintr-o rosie se taie capacele pentru dovlecei, restul de rosii se maruntesc foarte fin la blender/robot, scotand mai inatai cotoarele. Se toarna rosiile in vas peste dovlecei, se  mai pune un pahar cu apa, sare, piper si 2-3 linguri cu ulei. Se acopera cu capac sau folie si se lasa la cuptor 45 de minute.

La final se presara marar si patrunjel tocate fin si se servesc cu smantana sau iaurt..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bunica 1

09.07.2009, 09:54

Ce bun este site-ul culinar! Eu astazi nu stiam ce sa fac felul doi si vizitand situl m-am hotarat , in functie de ce aveam in frigeder, sa fac ardei umpluti. Multumesc, fetelor!

ClaudiaT 1

20.06.2012, 13:34

Reteta de 5 stele!!!
Am mai "aplicat" retele tale...insa, e prima data cand apar pe acest site. Multumesc. Arata exceptional!

Oana 1

22.06.2012, 17:34

Multumesc, Claudia! bine ai venit la noi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui exotica, in mamaliga