Dovlecei umpluti

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 13907 vizualizari

 

Ieri, frigiderul meu striga de....foame. :D Mai aveam putina ciorba, iar in rest numai racituri . M-am uitat prin gradina, camara si congelator , mi-am adus aminte ca am poftit la dovleceii umpluti ai Ionelei si m-am pus pe treaba . Cand mancarea a fost gata, mirosul frumos l-a trezit din somn pe Costel , care a venit si mi-a luat din fata portia pe care urma s-o pozez =)))) , a mancat-o cat ai clipi si a dat verdictul "deliciooooosi ! "

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei potriviti
  • 300 g carne tocata 
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa
  • 3 oua
  • pasta de rosii - cca 150 ml
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

   Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare atat in "barcute" cat si pe miezul scos si lasam deoparte, timp in care preparam umplutura.

   Curatam si tocam ceapa, pe care o calim in putin ulei impreuna cu miezul scos de la dovlecei, dupa ce-l scurgem de lichidul lasat si-l tocam fin.

   Adaugam carnea tocata si cele doua linguri de orez, spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul. Potrivim de sare si piper , oprim focul si adaugam marar tocat.

   Lasam sa se raceasca putin si incorporam doua oua in compozitie. 

   Scurgem bine zeama adunata in jumatatile de dovlecei, apoi le asezam una langa cealalta, intr-o tava unsa cu ulei. In scobiturile formate punem umplutura de carne, ajutandu-ne de o lingura. Deasupra am decorat cu felii de rosii peste care am imprastiat un ou batut si marar tocat . Stropim totul cu ulei si dam la cuptor pentru cca 40 minute, pana ce dovlecelul se inmoaie, iar oul se coaguleaza.

   Presaram patrunjel verde tocat si servim. 

   Credeti-ma, merita sa incercati !  ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei umpluti-0
Dovlecei umpluti-1
Dovlecei umpluti-2
Dovlecei umpluti-3
Dovlecei umpluti-4
Dovlecei umpluti-5
Dovlecei umpluti-6
Dovlecei umpluti-7
Dovlecei umpluti-8
Dovlecei umpluti-9
Dovlecei umpluti-10
Dovlecei umpluti-11
Dovlecei umpluti-12
Dovlecei umpluti-13
Dovlecei umpluti-14

COMENTARII (64)

iubitik

iubitik 1

19.07.2011, 17:04

arata foarte bine o sa gatesc si eu asa minunatie

Ina

Ina 1

20.07.2011, 09:04

Ma bucur ca va place!

marieta

marieta 1

23.07.2011, 13:41

foarte bine arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!