Dovlecei umpluti

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 14782 vizualizari

 

Ieri, frigiderul meu striga de....foame. :D Mai aveam putina ciorba, iar in rest numai racituri . M-am uitat prin gradina, camara si congelator , mi-am adus aminte ca am poftit la dovleceii umpluti ai Ionelei si m-am pus pe treaba . Cand mancarea a fost gata, mirosul frumos l-a trezit din somn pe Costel , care a venit si mi-a luat din fata portia pe care urma s-o pozez =)))) , a mancat-o cat ai clipi si a dat verdictul "deliciooooosi ! "

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei potriviti
  • 300 g carne tocata 
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa
  • 3 oua
  • pasta de rosii - cca 150 ml
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare atat in "barcute" cat si pe miezul scos si lasam deoparte, timp in care preparam umplutura.


Curatam si tocam ceapa, pe care o calim in putin ulei impreuna cu miezul scos de la dovlecei, dupa ce-l scurgem de lichidul lasat si-l tocam fin.


Adaugam carnea tocata si cele doua linguri de orez, spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul. Potrivim de sare si piper , oprim focul si adaugam marar tocat.


Lasam sa se raceasca putin si incorporam doua oua in compozitie.


Scurgem bine zeama adunata in jumatatile de dovlecei, apoi le asezam una langa cealalta, intr-o tava unsa cu ulei. In scobiturile formate punem umplutura de carne, ajutandu-ne de o lingura. Deasupra am decorat cu felii de rosii peste care am imprastiat un ou batut si marar tocat . Stropim totul cu ulei si dam la cuptor pentru cca 40 minute, pana ce dovlecelul se inmoaie, iar oul se coaguleaza.


Presaram patrunjel verde tocat si servim.


Credeti-ma, merita sa incercati ! ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

iubitik 1

19.07.2011, 17:04

arata foarte bine o sa gatesc si eu asa minunatie

Ina 1

20.07.2011, 09:04

Ma bucur ca va place!

marieta 1

23.07.2011, 13:41

foarte bine arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti