Dovlecei umpluti

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2015 | 6696 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot au aparut dovleceii si sunt si ieftini sa pregatesc ceva gustos cu ei. M-am abatut putin de la umpluturile clasice de dovlecei, pentru ca asta-mi e stilul. Sper sa fie si pe gustul vostru ! Enjoy dragilor!

 

INGREDIENTE

    • Dovlecei – 3 bucati (drepti)
    • Carnaciori de Plescoi subtiri (sau afumati) – 4 buc
    • Cascaval – 200 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Oua – 2 buc
    • Ceapa rosie – 2 buc
    • Ardei gras rosu – ½ buc
    • Ardei gras galben – ½ buc
    • Ardei gras verde – ½ buc
    • Chives – 15 bete
    • Rosii – 1,2 kg
    • Zahar brun – ¼ lingurita
    • Apa fierbinte – 200 ml
    • Sare (daca este cazul) – dupa gust
    • Piper negru macinat – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

  • Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura;

  • Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea absorbi apa care se va ridica la suprafata;

  • Intepati-i apoi cu o furculita sau cu un cutit din loc in loc;

  • Tocati jumatate din cantitatea de miez si adaugati-o intr-un castron;

  • Taiati carnaciorii rondele mici si adaugati-i si pe acestia in castron;

  • Tocati cepele si ardeii cuburi mici si adaugati-le si pe-acestea in castron;

  • Amestecati smantana de gatit cu ouale si puneti-le deasupra;

  • Amestecati bine toata compozitia si umpleti dovleceii;

  • Puneti putin ulei de masline deasupra;

  • Blanchati rosiile in apa fiarta si curatati-le coaja;

  • Blendati-le intr-un blender;

  • Adaugati zahar brun peste rosiile blendate, pentru a le reduce din aciditate;

  • Intr-o tava adanca (si nu foarte mare) adaugati bulionul si apa;

  • Puneti dovleceii in tava si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C;

  • Dupa cca 30 min ar trebui sa fie gata, cand dovlecelul este moale;

  • Radeti cascavalul si adaugati-l si pe-acesta deasupra;

  • Mutati cuptorul pe 210 grade, si puneti tava pe raftul de sus pentru cateva minute, pana se gratineaza;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti