Dovlecei umpluti

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2015 | 6640 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot au aparut dovleceii si sunt si ieftini sa pregatesc ceva gustos cu ei. M-am abatut putin de la umpluturile clasice de dovlecei, pentru ca asta-mi e stilul. Sper sa fie si pe gustul vostru ! Enjoy dragilor!

 

INGREDIENTE

    • Dovlecei – 3 bucati (drepti)
    • Carnaciori de Plescoi subtiri (sau afumati) – 4 buc
    • Cascaval – 200 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Oua – 2 buc
    • Ceapa rosie – 2 buc
    • Ardei gras rosu – ½ buc
    • Ardei gras galben – ½ buc
    • Ardei gras verde – ½ buc
    • Chives – 15 bete
    • Rosii – 1,2 kg
    • Zahar brun – ¼ lingurita
    • Apa fierbinte – 200 ml
    • Sare (daca este cazul) – dupa gust
    • Piper negru macinat – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

  • Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura;

  • Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea absorbi apa care se va ridica la suprafata;

  • Intepati-i apoi cu o furculita sau cu un cutit din loc in loc;

  • Tocati jumatate din cantitatea de miez si adaugati-o intr-un castron;

  • Taiati carnaciorii rondele mici si adaugati-i si pe acestia in castron;

  • Tocati cepele si ardeii cuburi mici si adaugati-le si pe-acestea in castron;

  • Amestecati smantana de gatit cu ouale si puneti-le deasupra;

  • Amestecati bine toata compozitia si umpleti dovleceii;

  • Puneti putin ulei de masline deasupra;

  • Blanchati rosiile in apa fiarta si curatati-le coaja;

  • Blendati-le intr-un blender;

  • Adaugati zahar brun peste rosiile blendate, pentru a le reduce din aciditate;

  • Intr-o tava adanca (si nu foarte mare) adaugati bulionul si apa;

  • Puneti dovleceii in tava si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C;

  • Dupa cca 30 min ar trebui sa fie gata, cand dovlecelul este moale;

  • Radeti cascavalul si adaugati-l si pe-acesta deasupra;

  • Mutati cuptorul pe 210 grade, si puneti tava pe raftul de sus pentru cateva minute, pana se gratineaza;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar