Dovlecei umpluti

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2015 | 2571 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot au aparut dovleceii si sunt si ieftini sa pregatesc ceva gustos cu ei. M-am abatut putin de la umpluturile clasice de dovlecei, pentru ca asta-mi e stilul. Sper sa fie si pe gustul vostru ! Enjoy dragilor!

 

INGREDIENTE

    • Dovlecei – 3 bucati (drepti)
    • Carnaciori de Plescoi subtiri (sau afumati) – 4 buc
    • Cascaval – 200 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Oua – 2 buc
    • Ceapa rosie – 2 buc
    • Ardei gras rosu – ½ buc
    • Ardei gras galben – ½ buc
    • Ardei gras verde – ½ buc
    • Chives – 15 bete
    • Rosii – 1,2 kg
    • Zahar brun – ¼ lingurita
    • Apa fierbinte – 200 ml
    • Sare (daca este cazul) – dupa gust
    • Piper negru macinat – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:



  • Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura;




  • Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea absorbi apa care se va ridica la suprafata;




  • Intepati-i apoi cu o furculita sau cu un cutit din loc in loc;




  • Tocati jumatate din cantitatea de miez si adaugati-o intr-un castron;




  • Taiati carnaciorii rondele mici si adaugati-i si pe acestia in castron;




  • Tocati cepele si ardeii cuburi mici si adaugati-le si pe-acestea in castron;




  • Amestecati smantana de gatit cu ouale si puneti-le deasupra;




  • Amestecati bine toata compozitia si umpleti dovleceii;




  • Puneti putin ulei de masline deasupra;




  • Blanchati rosiile in apa fiarta si curatati-le coaja;




  • Blendati-le intr-un blender;




  • Adaugati zahar brun peste rosiile blendate, pentru a le reduce din aciditate;




  • Intr-o tava adanca (si nu foarte mare) adaugati bulionul si apa;




  • Puneti dovleceii in tava si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C;




  • Dupa cca 30 min ar trebui sa fie gata, cand dovlecelul este moale;




  • Radeti cascavalul si adaugati-l si pe-acesta deasupra;




  • Mutati cuptorul pe 210 grade, si puneti tava pe raftul de sus pentru cateva minute, pana se gratineaza;


    Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

03.07.2015, 14:44

Altfel dar buni . Acum mi-ai dat idei

MotanLaOale 1

03.07.2015, 19:15

Moni_alex 1

04.07.2015, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Limba de vita aromata