Dovlecei umpluti cu branza la cuptor

de Bucataras Medi in Mancaruri de legume, 2 Sep 2013 | 70552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 350 g telemea de vaca
  • 3 linguri branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu branza la cuptor:

Spalam dovleceii si ii taiem in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul.


Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 minute, apoi cu ajutorul unei palete ii scoatem si ii lasam la scurs pana cand "confectionam" compozitia cu care urmeaza sa-i umplem.


Cu ajutorul unei furculite zdrobim branza (circa 300 g) si apoi o amestecam cu branza de vaci si smantana. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul si amestecam de fiecare data pentru o buna omogenizare. Adaugam piper macinat si daca este cazul (dupa gust) sare. Cu aceasta crema umplem jumatatile de dovlecel. Deasupra radem branza ramasa.


Ungem cu unt o tava si asezam dovleceii in ea. Incingem cuptorul si punem tava cu dovlecei. Tinem circa 30 minute (dar asta depinde de cuptorul fiecaruia). Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si putem servi.


Se pot servi atat calzi, cat si reci. Pot fi acompaniati de smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

epurasha2bb 1

03.09.2013, 19:49

buni!

Bucataras Medi 1

04.09.2013, 09:09

multumesc tuturor pentru aprecieri!

marcela1979 1

21.04.2016, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu brânză