Dovlecei umpluti cu carne de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 10 Iul 2014 | 2530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 dovlecei potriviti
  • 1 kg carne tocata de pui
  • una-doua cescute cu orez (cu bob rotund)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2-3 cepe uscate
  • un morcov mic
  • 2-3 linguri cu ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 400 ml bors de putina
  • 100 gr suc de rosii/bulion
  • patrunjel si marar, proaspete
  • un ardei capia rosu pentru capacelele dovleceilor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de pui:

Taiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii.


Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei, atat cat sa devina translucide, adaugam sucul de rosii si continuam calirea pentru inca 2-3 minute.


Spalam orezul si il inorporam in compozitia de legume calite.


Adaugam carnea toacta de pui si verdeturile. Condimentam dupa gust cu sare si piper si omogenizam compozitia.


Umplem apoi dovleceii, le asezam capacelele din ardei capia si ii asezam intr-un vas in care vom adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa), atat cat sa ii acopere. Ii fierbem la foc potrivit pentru 90 de minute aproximativ.


Se servesc cu smantana si ardei iute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Corinuta 1

11.07.2014, 12:37

Foarte fain arata!

Dya Daniela Andrei 1

11.07.2014, 14:39

RuxyRux 1

15.07.2014, 23:59

O prezentare excelenta Dya! Sunt sigura ca ti-au iesit superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti