Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar

de Brindusa in Vita, 15 Iun 2010 | 4284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 500 g vita, tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 legatura marar
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 2 rosii date prin blender (sau 2 linguri pasta de tomate)
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • apa fiarta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar:

Pregateste dovleceii: curata-i de coaja cu aparatul special. Taie putin din varful mai subtire si, cu o lingurita sau cu aparatul de scos cotorul merelor, scoate bine toate semintele din dovlecei.

Amesteca bine carnea cu orezul, sare, piper, rosiile tocate, mararul tocat fin, ceapa tocata.

Umple dovleceii cu amestecul de carne. 

Pune dovleceii intr-o cratita incapatoare, in pozitie orizontala sau verticala
Toarna apa fiarta peste dovlecei, astfel incat sa fie acoperiti. Toarna uleiul deasupra. Pune cratita la fiert la foc mic. 
Dupa 1/2 ora de fiert, adauga pasta de tomate amestecata cu 1 cana de apa.
Lasa dovleceii la fiert, acoperiti, cam 1 ora, la foc mic. 

Serveste-i calzi cu smantana. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

nadina73

nadina73 1

17.06.2010, 10:24

foarte bine arata 5 furcu o trec la favo sincer nu am facut dar arata foste bine si gustul la fel cu siguranta

elena1988

elena1988 1

25.03.2011, 12:28

susu

susu 1

02.07.2012, 14:20

fac si dastia cu vita maine in combinatie cu dovlecei verzi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!