Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar

de Brindusa in Vita, 15 Iun 2010 | 4618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 500 g vita, tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 legatura marar
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 2 rosii date prin blender (sau 2 linguri pasta de tomate)
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • apa fiarta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar:

Pregateste dovleceii: curata-i de coaja cu aparatul special. Taie putin din varful mai subtire si, cu o lingurita sau cu aparatul de scos cotorul merelor, scoate bine toate semintele din dovlecei.


Amesteca bine carnea cu orezul, sare, piper, rosiile tocate, mararul tocat fin, ceapa tocata.


Umple dovleceii cu amestecul de carne.


Pune dovleceii intr-o cratita incapatoare, in pozitie orizontala sau verticala

Toarna apa fiarta peste dovlecei, astfel incat sa fie acoperiti. Toarna uleiul deasupra. Pune cratita la fiert la foc mic.

Dupa 1/2 ora de fiert, adauga pasta de tomate amestecata cu 1 cana de apa.

Lasa dovleceii la fiert, acoperiti, cam 1 ora, la foc mic.


Serveste-i calzi cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

nadina73 1

17.06.2010, 10:24

foarte bine arata 5 furcu o trec la favo sincer nu am facut dar arata foste bine si gustul la fel cu siguranta

elena1988 1

25.03.2011, 12:28

susu 1

02.07.2012, 14:20

fac si dastia cu vita maine in combinatie cu dovlecei verzi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu galusti