Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2010 | 7281 vizualizari

 

by Nadina.................un deliciu Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 linguri cus-cus
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 50 g cascaval
  • unt cat o nuca
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii:

Se spala dovlecelul, se taie in doua pe lungime si apoi cu ajutorul unei lingurite se scobeste.Condimentam cu sare si punem cele doua jumatati intr-un vas cu apa si lasam sa dea in cateva clocote pana cand dovlecelul incepe sa se inmoaie putin( nu trebuie lasat decat 3-5 min.)dupa care scoatem cu ajutorul unei palete si lasam la scurs.Intr-o tigaie sotam ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si miezul de la dovlecel.


Separat ,intr-un vas punem putina apa cu sare la fiert.Cand da in clocot tragem de pe foc si punem cus-cus-ul si untul.Amestecam bine si lasam acopertit circa 10 min. dupa care adaugam amestecul pe care l-am sotat , condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam.Lasam putin sa se racoreasca si intre timp intr-o tigaie cu putin ulei sotam rosia decojita si data prin razatoare.


Punem intr-un vas jumatatile de dovlecel, le umplem cu compozitia de cus-cus peste care adaugam 1-2 linguri sos de rosii si apoi presaram cascaval din belsug.Sosul de rosii care ramane il turnam in tava si apoi dam la cuptor si tinem pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste frumos.


Un deliciu..........pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Bucataras Medi 1

18.10.2010, 18:02

Epu..............................multumesc...............

lilik 1

18.10.2010, 19:42

ce frumosi ti-au iesit

Bucataras Medi 1

18.10.2010, 20:06

si ce buni au fost lilik................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Platou rece aperitiv