Dovlecei umpluti cu orez si legume

de Bucataras Medi in Mancaruri de legume, 28 Iun 2012 | 11119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • marar verde
  • piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • Pentru umplutura
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1/2 vinata
  • o cana si jumatate cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • o cana pasta de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu orez si legume:

Prepararea umpluturii: ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da prin razatoare. Vanata se spala si se taie cubulete. Incingem uleiul si punem legumele la calit, le condimentam cu sare si piper si tinem la foc mic pentru circa 5 minute.Stingem totul cu un pahar cu apa si lasam pana cand legumele devin moi.


Intre timp spalam orezul si il adaugam si pe el in tigaia cu legume. Amestecam bine si mai tinem pe foc pana cand orezul absoarbe toata apa. Tragem de pe foc si adaugam mararul taiat marunt. Amestecam bine si potrivim de sare si piper. Dovleceii fiind tineri si proaspeti nu i-am curatat de coaja. I-am taiat in doua si am indepartat miezul cu ajutorul unei lingurite. Umplem fiecare dovlecel cu compozitia de orez si legume. Acoperim fiecare dovlecel in parte cu rondele de rosii.


Asezam dovleceii astfel umpluti intr-un vas, ii stropim cu ulei de masline, adaugam apa atata cat sa ii acopere, cateva boabe de piper si cateva foi de dafin. Dam la foc si lasam sa fiarba la foc mic, sub capac circa 20 de minute.


Facem un sos din pasta de rosii, vin si zahar. Condimentam cu sare si piper si turnam peste dovlecei. Dam la cuptor pana cand sosul este bine scazut iar dovleceii si compozitia bine facute.


Scoatem din cuptor, asezonam cu marar verde si...va invit la masa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

elucubratiiculinare 1

29.06.2012, 09:17

nu am facut niciodata, dar nu e timpul trecut

Sim0na 1

29.06.2012, 09:46

Nu cred ca am papat vreodata... dar arata absolut delicios!

roxanabucataras 1

29.06.2012, 10:49

n-am mai mancat dar sigur sunt ff buni, arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branzeturi