Dovlecei umpluti cu orez si ton

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 7 Aug 2015 | 3211 vizualizari

 

Absolut deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 2 dovlecei lunguieti
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 frunze busuioc
  • 150 g orez
  • 160 g ton in ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu orez si ton:

Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos .


Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4 barcute. Presaram sare si punem cu scobitura in jos.


(nu aruncati pulpa dovleceilor... folositi-o pentru a prepara o reteta cu paste sau chiftelute de dovlecei etc.)


Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.


Intr-o tigaie punem putin ulei si punem usturoiul curatat si lasat intreg. Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn .


Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii, sare, piper si dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul a scazut. Punem busuiocul spalat si rupt in bucati cat mai mici.


Separat punem orezul si lasam sa fiarba la foc mic . Cand apa a scazut punem sosul de rosii si amestecam .


Tonul il scurgem de uleiul din conserva si il adaugam la orez. Amestecam bine toate ingredientele si gustam de mai trebuie sare si piper.


Umplem cu aceasta compozitie dovleceii .


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam dovleceii.


Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce la suprafata s-a facut o crusta.


Se servesc calzi dar la fel de buni sunt si reci.


Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

- Andreea - 1

10.08.2015, 09:08

Miha...sunt foarte buni

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:39

ce bine arata!

- Andreea - 1

10.08.2015, 10:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu omleta si legume