Dovlecei umpluti cu orez si ton

de Andreea Caroline in Mancaruri de legume, 7 Aug 2015 | 1746 vizualizari

 

Absolut deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 2 dovlecei lunguieti
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 frunze busuioc
  • 150 g orez
  • 160 g ton in ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu orez si ton:

Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos .


Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4 barcute. Presaram sare si punem cu scobitura in jos.


(nu aruncati pulpa dovleceilor... folositi-o pentru a prepara o reteta cu paste sau chiftelute de dovlecei etc.)


Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.


Intr-o tigaie punem putin ulei si punem usturoiul curatat si lasat intreg. Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn .


Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii, sare, piper si dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul a scazut. Punem busuiocul spalat si rupt in bucati cat mai mici.


Separat punem orezul si lasam sa fiarba la foc mic . Cand apa a scazut punem sosul de rosii si amestecam .


Tonul il scurgem de uleiul din conserva si il adaugam la orez. Amestecam bine toate ingredientele si gustam de mai trebuie sare si piper.


Umplem cu aceasta compozitie dovleceii .


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam dovleceii.


Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce la suprafata s-a facut o crusta.


Se servesc calzi dar la fel de buni sunt si reci.


Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Andreea Caroline 1

10.08.2015, 09:08

Miha...sunt foarte buni

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:39

ce bine arata!

Andreea Caroline 1

10.08.2015, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu quinoa