Dovlecel la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 15 Iul 2015 | 1614 vizualizari

 

Va aduc o reteta foarte buna pentru conservarea dovlecelului, care merge si la teci (pastai de fasole, cum se zice prin alte parti). Garantez ca tine peste iarna. Se poate folosi atat la ciorba cat si la mancare. O sa va dau reteta pentru o portie, din care ies 6 borcane de 800 g, dar voi faceti cat vreti sau cat aveti. Eu am facut mai multe portii pentru ca am avut dovlecel din gradina de la bunici.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovlecel curatat de seminte si de coaja;
  • 1,5 kg rosii;
  • 250 ml ulei;
  • 3 linguri sare grunjoasa.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la borcan:

Se pune dovlecelul curatat de seminte si de coaja intr-un tuci, apoi se adauga uleiul.


Rosiile se spala, se taie in sferturi (li se indeparteaza cotorul) si se dau prin robotul de bucatarie. Se pun peste dovlecel. Se adauga sarea, se amesteca putin, apoi se da drumul la foc. Se fierbe totul pana cand dovlecelul se inmoaie, cat sa fie bun de mancat. Se pune compozitia fierbinte in borcane de 800 g si se capacesc bine. Apoi borcanele se fierb intr-o cratita cu apa calda, in care se aseaza un prosop, timp de 30-40 de minute. Se lasa la racit in cratita pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Optional, pentru gust, puteti adauga si 2-3 ardei grasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

miki_a 1

16.07.2015, 10:36

Multumesc pentru raspuns Andra!

Andra_Constantinescu 1

16.07.2015, 12:14

Cu placere, ela!

mirela0911 1

17.07.2015, 13:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena la borcan