Cas de oi framantat la borcane

de iri_iri in Conserve, 12 Iun 2012 | 9178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de
  • un cas de oi proaspat,
  • sare mare,
  • margarina sau untura
  • malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de oi framantat la borcane:

Casul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul.


A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza in straturi presand bine de fiecare data sa nu ramana goluri de aer.


Separat se lasa margarina sa se topeasca la temperatura camerei (eu am facut treaba afara asa ca soarele m-a cam ajutat un pic). Dupa ce s-au umplut borcanele se adauga un strat de margarina topita lasand apoi borcanele la un loc racoros pentru a se intari stratul de margarina. Peste stratul de margarina intarit se aduga malai si se pun capacele la borcane fara a le infileta complet. De ce? Va spun eu: pentru ca se vor intoarce borcanele cu gura in jos si se vor aseza intr-un vas pentru a se scurge zerul ce a mai ramas din cas. Astfel veti obtine o branza framantata super buna care nu se va acri deloc. Pe cuvant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cas de oi framantat la borcane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:56

Foarte faina reteta!

iri_iri 1

15.06.2012, 05:29

alinutza ce glumeata esti....in beci evident sa intr-o camara fff racoroasa,

scarlet 1

22.11.2012, 15:34

am si eu cateva intrebari, daca cineva a avut problema asta, am mare nevoie de un sfat avizat
am framantat cas cu urda si cu sare, si am pus la borcane la frigider. insa dupa 2 saptamani, o simt acidulata la gust, si nu stiu ce sa ii fac sa o recuperez. daca o mai las se va strica, nu stiu spre ce se duce, insa nu e in regula gustul ei. recunosc ca nu am pus-o la scurs inainte, si atat casul cat si urda au fost foarte proaspete si umede.
stie cineva ce as putea sa ii fac sa nu se aciduleze mai mult?
o alta intrebare: iri_love, daca fac varianta ta pot sa o tin pe balcon sau la frigider? e frig in ambele locuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!