Cas de oi framantat la borcane

de iri_iri in Conserve, 12 Iun 2012 | 10637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de
  • un cas de oi proaspat,
  • sare mare,
  • margarina sau untura
  • malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de oi framantat la borcane:

Casul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul.


A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza in straturi presand bine de fiecare data sa nu ramana goluri de aer.


Separat se lasa margarina sa se topeasca la temperatura camerei (eu am facut treaba afara asa ca soarele m-a cam ajutat un pic). Dupa ce s-au umplut borcanele se adauga un strat de margarina topita lasand apoi borcanele la un loc racoros pentru a se intari stratul de margarina. Peste stratul de margarina intarit se aduga malai si se pun capacele la borcane fara a le infileta complet. De ce? Va spun eu: pentru ca se vor intoarce borcanele cu gura in jos si se vor aseza intr-un vas pentru a se scurge zerul ce a mai ramas din cas. Astfel veti obtine o branza framantata super buna care nu se va acri deloc. Pe cuvant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cas de oi framantat la borcane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:56

Foarte faina reteta!

iri_iri 1

15.06.2012, 05:29

alinutza ce glumeata esti....in beci evident sa intr-o camara fff racoroasa,

scarlet 1

22.11.2012, 15:34

am si eu cateva intrebari, daca cineva a avut problema asta, am mare nevoie de un sfat avizat
am framantat cas cu urda si cu sare, si am pus la borcane la frigider. insa dupa 2 saptamani, o simt acidulata la gust, si nu stiu ce sa ii fac sa o recuperez. daca o mai las se va strica, nu stiu spre ce se duce, insa nu e in regula gustul ei. recunosc ca nu am pus-o la scurs inainte, si atat casul cat si urda au fost foarte proaspete si umede.
stie cineva ce as putea sa ii fac sa nu se aciduleze mai mult?
o alta intrebare: iri_love, daca fac varianta ta pot sa o tin pe balcon sau la frigider? e frig in ambele locuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Cas la borcan