Cas de oi framantat la borcane

de iry-gabriela in Conserve, 12 Iun 2012 | 15697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de
  • un cas de oi proaspat,
  • sare mare,
  • margarina sau untura
  • malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de oi framantat la borcane:

Casul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul.    

A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza in straturi presand bine de fiecare data sa nu ramana goluri de aer.     

Separat se lasa margarina sa se topeasca la temperatura camerei (eu am facut treaba afara asa ca soarele m-a cam ajutat un pic). Dupa ce s-au umplut borcanele se adauga un strat de margarina topita lasand apoi  borcanele la un loc racoros pentru  a se intari stratul de margarina. Peste stratul de margarina  intarit se aduga malai si se pun capacele la borcane fara a le infileta complet. De ce?   Va spun eu: pentru ca se vor intoarce borcanele cu gura in jos si se vor aseza intr-un vas pentru a se scurge zerul ce a mai ramas din cas. Astfel veti obtine o branza framantata super buna care nu se va acri deloc.  Pe cuvant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cas de oi framantat la borcane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:56

Foarte faina reteta!

iry-gabriela 1

15.06.2012, 05:29

alinutza ce glumeata esti....in beci evident sa intr-o camara fff racoroasa,

scarlet 1

22.11.2012, 15:34

am si eu cateva intrebari, daca cineva a avut problema asta, am mare nevoie de un sfat avizat
am framantat cas cu urda si cu sare, si am pus la borcane la frigider. insa dupa 2 saptamani, o simt acidulata la gust, si nu stiu ce sa ii fac sa o recuperez. daca o mai las se va strica, nu stiu spre ce se duce, insa nu e in regula gustul ei. recunosc ca nu am pus-o la scurs inainte, si atat casul cat si urda au fost foarte proaspete si umede.
stie cineva ce as putea sa ii fac sa nu se aciduleze mai mult?
o alta intrebare: iri_love, daca fac varianta ta pot sa o tin pe balcon sau la frigider? e frig in ambele locuri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cas la borcan