Dovlecel pane

de monicamarton in Mancaruri de legume, 9 Sep 2015 | 472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porţii:
  • 2 bucăţi de dovleac
  • 2 ouă
  • 5 linguri de făină
  • o cană de ulei
  • o linguriţă de sare grunjoasă
  • 2 frunze de pătrunjel
  • un praf de sare fină
  • o jumătate de linguriţă de piper roşu

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane:

Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi îi tăiaţi felii de aproximativ 3-5 mm şi îi aşezaţi într-un bol: puneţi câte o felie de dovlecel şi un pic de sare grunjoasă, procedaţi în continuare cu toate feliile astfel, până le săraţi pe toate. Îi lăsaţi să stea cu sare aproximativ o oră, apoi scurgeţi apa pe care o lasă şi puneţi uleiul la încins.

Pe o farfurie întinsă aşezaţi făina şi începeţi să tăvăliţi feliile de dovleac prin făină. Într-un bol spargeţi şi bateţi cele două ouă, adăugaţi piperul măcinat şi un praf de sare, având grijă să nu fie prea sărată compoziţia deoarece şi feliuţele de dovleac sunt sărate.

Treceţi feliuţele de dovleac pe care în prealabil le-aţi dat prin făină, prin bolul cu ouă bătute şi apoi le puneţi la prăjit. Rumeniţi pe ambele părţi feliuţele de dovleac, le scoateţi din ulei şi le puneţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei. Presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat peste dovlecei.  Poftă bună!

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!