Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza

de katty in Mancaruri de legume, 12 Mar 2018 | 381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 250 gr spanac congelat (lasat sa se dezghete )
  • 25 gr unt+pentru uns forma
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 70 gr telemea de oaie
  • 50 gr parmezan ras
  • sare roz cu ierburi de Provence
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza:

Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare.


In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul.


Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul. Punem craticioara la foc si, cand untul s-a topit punem faina. Amestecam rapid cu un tel sa nu se faca cocoloase, lasam putin la foc, apoi incepem sa turnam cate putin lapte caldut, amestecand continuu pana turnam tot laptele. Adaugam sare si piper. Lasam sa fiarba pana sosul se ingroasa.


Adaugam telemeaua si omogenizam. Oprim putin sos, pe care il vom turna deasupra, iar in restul punem spanacul. Amestecam compozitia. Intr-o forma care merge la cuptor, unsa cu unt si presarata cu pesmet asezam jumatate din cantitatea de cartofi.


Asezam spanacul cu sos, un nou strat de cartofi, apoi sosul de branza pastrat.


Presaram parmezanul ras si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.03.2018, 20:35

elucubratiiculinare 1

13.03.2018, 08:40

trebuie sa fie tare bun

-Marius- 1

13.03.2018, 11:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi in sos de branza feta si usturoi la cuptor