Iahnie de fasole

de alinutza1983 in Mancaruri de legume, 21 Oct 2010 | 6029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg fasole
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 3 rosii decojite
  • 2 cepe
  • boabe de piper,
  • 1 foaie dafin
  • 1 cescuta ulei
  • marar ( patrunjel) tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

PREPARARE:

1.Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece, cateva ore ( sau de seara pana dimineata). Se arunca apa, se acopera fasolea cu alta apa rece si se da in clocot. Se arunca din nou apa si se umple oala cu apa ( fiarta in paralel, in alta oala).

2. Cand fasolea da in clocot, se pune la fiert pastarnac curatat si taiat in doua, morcov si ceapa intregi; se fierbe totul la foc mic cca o ora., apoi legumele puse intregi se scot. Se pun insa alte zarzavaturi taiate marunt ( ceapa, ardei gras, morcov). Tot in acest moment se pune si o cescuta cu ulei, boabe de piper si o foaie de dafin.

4. Cand este aproape gata, peste mancarica de fasole se pune pasta de rosii sau 2 rosii taiate cubulete, se mai lasa putin la fiert, se sareaza , se da gust, si , la final, adaugam verdeata proaspat taiata.In cazul in care dorim ca mancarea sa nu fie de post, adaugam dupa bunul plac carnaciori afumati ( prajiiti separat), bacon sau chiar ciolan de porc. Se serveste alaturi de castraveciori acri sau muraturi! O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia si legume