Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana

de AnaDavid in Mancaruri de legume, 12 Oct 2017 | 7326 vizualizari

 

Parmigiana de vinete este una dintre cele mai puternice feluri de mâncare din tradiția culinară italiană. Intre Sicilia, Campania și Parma este o bătălie a revendicărilor pentru preparatul în cauză, dar până în prezent, nu există încă o rețetă depusă pentru a putea pretinde acest lucru.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 500 gr rosii la cutie
  • 100 gr de Parmigiano
  • 250 g mozzarella
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • ulei pentru prăjit
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana:

Taiați vinetele felii groase de 1/2  cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces.

Se usuca bine si se sterg de sare cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei.

Se usuca bine cu hartie de bucatarie pentru a scoate uleiul in exces.

Puneti in tigaie uleiul de masline si usturoiul intreg, adaugati rosiile din cutie dupa ce au fost maruntite bine si gatiti pentru 10 minute.

Scoateti usturoiul, adaugati sare, piper si frunze de busuioc si scoateti tigaia de pe foc.

Puneti un strat de vinete intr-o tava de copt, adaugati peste parmezan ras, mozzarella cubulete si sos de rosii. Faceti asa 2 straturi de vinete acoperite cu restul de ingrediente.

Coaceți timp de 30-40 de minute, la 180 de grade C, în cuptor până când sunt aurii la suprafață.

   Este servit ca un fel principal cu parmezan ras deasupra dar si un fel 1.  

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete in straturi