Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana

de AnaDavid in Mancaruri de legume, 12 Oct 2017 | 7285 vizualizari

 

Parmigiana de vinete este una dintre cele mai puternice feluri de mâncare din tradiția culinară italiană. Intre Sicilia, Campania și Parma este o bătălie a revendicărilor pentru preparatul în cauză, dar până în prezent, nu există încă o rețetă depusă pentru a putea pretinde acest lucru.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 500 gr rosii la cutie
  • 100 gr de Parmigiano
  • 250 g mozzarella
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • ulei pentru prăjit
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana:

Taiați vinetele felii groase de 1/2  cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces.

Se usuca bine si se sterg de sare cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei.

Se usuca bine cu hartie de bucatarie pentru a scoate uleiul in exces.

Puneti in tigaie uleiul de masline si usturoiul intreg, adaugati rosiile din cutie dupa ce au fost maruntite bine si gatiti pentru 10 minute.

Scoateti usturoiul, adaugati sare, piper si frunze de busuioc si scoateti tigaia de pe foc.

Puneti un strat de vinete intr-o tava de copt, adaugati peste parmezan ras, mozzarella cubulete si sos de rosii. Faceti asa 2 straturi de vinete acoperite cu restul de ingrediente.

Coaceți timp de 30-40 de minute, la 180 de grade C, în cuptor până când sunt aurii la suprafață.

   Este servit ca un fel principal cu parmezan ras deasupra dar si un fel 1.  

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

dantes 1

14.10.2017, 13:21

Super!

miki_a 1

14.10.2017, 13:36

Un preparat foarte bun și gustos, indiferent de origini!

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vangi Bhaji sau vinete baby in stil indian