Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2019 | 864 vizualizari

 

Iata o mancare improvizata un amestec de ghiveci si de moussaka.
Carnatii merguez din carnne de oaie se combina foarte bine cu vinetele si dovleceii.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/gratin-de-vinete-dovlecel-si-carnat.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vinata mare
  • 1 dovlecel marisor
  • 2 carnati merguez
  • 200 g sos de rosii de casa
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20-30 g ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika
  • cimbru uscat, dafin 1 foaie
  • 100 gr branza mozzarella
  • arpagic, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez:


Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.


Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.


Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici) si 10-15 cl de apa. Amestecati.


Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.


Scoateti carnatii si taiatii bucati.


Dati branza mozzarella pe razatoare.


Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.


Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.


Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.


Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

18.08.2019, 18:30

Buuun!

Ancutsa 1

20.08.2019, 14:39

Arata tare bine!

dantes 1

23.08.2019, 10:19

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava turceasca cu nuca
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete aperitiv