Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2019 | 148 vizualizari

 

Iata o mancare improvizata un amestec de ghiveci si de moussaka.
Carnatii merguez din carnne de oaie se combina foarte bine cu vinetele si dovleceii.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/gratin-de-vinete-dovlecel-si-carnat.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vinata mare
  • 1 dovlecel marisor
  • 2 carnati merguez
  • 200 g sos de rosii de casa
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20-30 g ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika
  • cimbru uscat, dafin 1 foaie
  • 100 gr branza mozzarella
  • arpagic, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez:


Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.


Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.


Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici) si 10-15 cl de apa. Amestecati.


Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.


Scoateti carnatii si taiatii bucati.


Dati branza mozzarella pe razatoare.


Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.


Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.


Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.


Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

15.08.2019, 11:11

Gherca Daniela 1

16.08.2019, 13:15

Rocsi 1

16.08.2019, 19:08

Mie vinetele imi plac doar in salata, insa sotului meu ii plac vinetele preparate in diverse moduri. Reteta aceasta este chiar faina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Vinete aperitiv