Manti

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2010 | 5079 vizualizari

 

Manti - un fel de mâncare tradiţională de carne, din Asia Centrală, cunoscut sub alte nume ca în China (Baozi) şi Pakistan, alcătuit din carne tocată mărunt în aluat subţire, aburita în cratita pentru manti .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 pahare de faina (200 ml.)
  • ½ pahar apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura :
  • 300 de grame de carne tocata de vita in amestec cu porc
  • 300 de grame de ceapa taiata marunt
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare (potriviti de sare dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manti:

Aluat :


Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este necesar mai adaugati putina faina .



Umplutura :


Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, piperul si sarea .



Asamblarea :


Intindeti aluatul pe masa infainata intr-o foaie cu grosimea de 2,5 milimetri grosime si taiati cu o cana cerculete cu diametrul de 8~10 cm (sau rulati aluatul intr-un sul si taiati din el bucatele de aluat pe care le veti intinde pe fiecare in parte in cerculete cu diametrul de 8~10 cm) , puneti in centru fiecarui cerculet cate o lingura fara varf de umplutura si impletiti astfel :


1. luati din doua parti si aduceti aluatul spre centru, lipind capetele intre ele peste umplutura ca in poza

2. apoi lipiti capetele formand patru colturi doua cate doua

3. lipiti capetele opuse doua cate doua

4. puneti mantele astfel obtinute pe cercurile unse cu ulei din vasul cu abur si le fierbeti la foc mic in jur de 40 de minute sau la vasele cu abur moderne



Se serveste cu dresing preparat din ceapa taiata rondele cu otet, apa, piper negru si putin zahar dupa gust sau cu smantana .



Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Manti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

RuxyRux 1

12.01.2011, 10:39

Ce interesant

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:46

nilgun 1

12.10.2013, 15:09

fffff bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tochitura munteneasca