SARMALE CU CIOLAN AFUMAT

de cocolina in Mancaruri cu carne, 15 Apr 2012 | 2270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • 1ceapa
  • 1.5 kg varza
  • 1 kg carne tocata
  • 400g orez
  • 1 ciolan afumat de 1 kg
  • aprox. 300 ml pasta rosii
  • 150ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • marar
  • cimbru
  • 1 rosie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SARMALE CU CIOLAN AFUMAT:

MOD DE PREPARARE:


Se pune la fiert o oala cu apa pentru a opari varza.


Se scobeste varza si i se scoate cotorul din mijloc.


Cand apa da in clocot se pune putina sare in apa si se baga varza se lasa cateva minute sa fiarba si cu o furculita scoatem pe o farfurie frunzele oparite.


Lasam putin sa se raceasca frunzele dupa care le taiem pe jumate, depinde cat de mari sunt .


Intr-o cratita punem 150 ml ulei sa se incalzeasca si punem ceapa taiata marunt sa se caleasca.Cand ceapa prinde o culoare aurie tragem cratita de pe foc si adaugam boiaua,orezul,carnea tocata,pasta de rosii,vegeta ,sare si piper.


Luam cate o bucata de varza si ne apucam a infasa sarmalutele.


Intr-o oala punem pe fund cimbru,marar si cotoare ce ne-au ramas de la varza.


Aranjam un rand de sarmale si un rand de ciolan afumat taiat felii subtiri si continuam pana terminam de aranjat toate sarmalele.Taiem varza ce ne-a ramas marunt si o punem deasupra sarmalelor.Intr-un vas amestecam apa cu pasta de rosii si sare si o turnam deasupra sarmalelor.Taiem o rosie si o punem deasupra.Punem oala la fiert la foc mic aproximativ 1 ora jumate.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU CIOLAN AFUMAT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

15.04.2012, 16:42

bun venit

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:32

bun,bun

DIANA B 1

22.04.2012, 11:22

Bun , rau ! Si cu ciolan , normal ... Ardealul e tot Ardeal

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute deosebite