Drob

de kamy in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2011 | 4643 vizualizari

 

Noua nu ne place drobul numai din maruntaie de miel asa ca-l mai "imbunatatesc".

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de la un miel
  • 2 inimi vita
  • 700 gr.carne tocata
  • 3 leg.ceapa verde
  • 3 leg.usturoi verde
  • 2 leg.(mari)patrunjel
  • 3 leg.-//- marar
  • 1 cutie mica smantana grasa
  • 7 oua
  • 6 oua fierte
  • 2 felii franzela
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob:

Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu ei...nu-mi plac si gata).

Le punem intr-un castron si in uleiul ramas calim putin,ceapa si usturoiul verde.

Miezul de franzela il inmuiem in lapte si il stoarcem bine.

Tocam prin sita mare,maruntaiele,carnea tocata,ceapa si usturoiul,ficatul si painea inmuiata,adaugam ouale batute bine cu smantana,mararul si patrunjelul taiate nu foarte marunt,sare,piper si amestecam cu spor.Gustam si mai punem sare sau piper dupa gust si incorporam ouale fierte raiate in 4-8(adica mai mare).

Intr-o yena unsa cu unt punem prapurul intins bine(pe care l-am tinut in apa rece)asezam tocatura pe care o apasam bine sa scoatem aerul si tragem praporul peste sa o acoperim(cat ne ajunge).

Bagam la cuptor la foc mic si lasam pana capata o culoare maronie si trece testul scobitorii.

Pofta buna!!!!

 

 

 

TIPS-URI

1

de obicei mai pun si o buc. ficat de porc dar anul asta am uitat sa cumpar

RETETA IN IMAGINI

Drob-0
Drob-1
Drob-2
Drob-3
Drob-4
Drob-5
Drob-6
Drob-7
Drob-8
Drob-9
Drob-10
Drob-11
Drob-12
Drob-13
Drob-14

COMENTARII (14)

kamy

kamy 1

27.04.2011, 20:07

cris ...draga mea

kamy

kamy 1

27.04.2011, 20:08

vladimir,mamaie....multumesc

adry88

adry88 1

03.06.2011, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!