Drob cu carne de porc in manta de bacon

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2015 | 1453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne porc impanata (eu am folosit fleica)
  • 26 felii bacon crud-uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 ouasare
  • piper proaspat macinat
  • 5 oua fierte
  • 1 ou pentru uns
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob cu carne de porc in manta de bacon:

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.


Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta si adaugam peste ea o cescuta cu apa. Lasam pe foc, avand grija sa amestecam din cand in cand, pana cand carnea isi schimba culoarea.


Lasam la racit.


Intre timp curatam verdeturile (ceapa,usturoiul si patrunjelul), le spalam si apoi le taiem marunt.


Adaugam verdeturile peste carne si condimentam dupa gust cu sare si piper.


Adaugam ouale si amestecam bine pentru o buna omogenizare. Pregatim forma......din pacate nu am poze din din timpul prepararii. Eu am folosit o forma 30/12. Ungem forma cu ulei si o tapetam cu fainaImbracam forma cu felii de bacon(feliile de bacon fiind foarte subtiri le-am suprapus putin ). Mai intai imbracam un perete al formei......asezam feliile de bacon pe peretele formei astfel incat acestea sa acopere jumatate din fundul formei si sa cada putin pe exterior. Pe celalalt perete al formei asezam bucatile de bacon astfel incat sa se uneasca cu celelalte felii de pe fundul formei, lasand deasemenea sa cada putin pe exterior.


Impartim compozitia in doua........turnam jumatate de compozitie in tava apoi asezam ouale fierte pe lungimea acestora. Acoperim cu restul de compozitie.


Imbracam cu feliile de bacon "cazute" pe marginea formei.


Batem bine un ou si ungem drobul cu el.


Preincalzim cuptorul.


Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 45 min. Feliem.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu carne de porc in manta de bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

simona72 1

04.05.2015, 10:24

Ce bine arata!!

mirela0911 1

04.05.2015, 14:55

Ce bine arata!

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf