Drob cu carne de porc in manta de bacon

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2015 | 4780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne porc impanata (eu am folosit fleica)
  • 26 felii bacon crud-uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 ouasare
  • piper proaspat macinat
  • 5 oua fierte
  • 1 ou pentru uns
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob cu carne de porc in manta de bacon:

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.

Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta  si adaugam peste ea o cescuta cu apa. Lasam pe foc, avand grija sa amestecam din cand in cand, pana cand carnea  isi schimba culoarea.

Lasam la racit.

Intre timp curatam verdeturile (ceapa,usturoiul si patrunjelul), le spalam si apoi le taiem marunt.

Adaugam verdeturile peste carne si  condimentam dupa gust cu sare si piper.

Adaugam ouale si  amestecam bine pentru o buna omogenizare. Pregatim forma......din pacate nu am poze din din timpul prepararii. Eu am folosit o forma 30/12. Ungem forma cu ulei si o tapetam cu fainaImbracam  forma  cu felii de bacon(feliile de bacon fiind foarte subtiri le-am suprapus putin ). Mai intai imbracam un perete al formei......asezam feliile de bacon pe peretele formei astfel incat acestea sa acopere jumatate din fundul formei si sa cada putin pe exterior. Pe celalalt perete al formei asezam  bucatile de bacon astfel incat sa se uneasca cu celelalte felii de pe fundul formei, lasand deasemenea sa cada putin  pe exterior.

Impartim compozitia in doua........turnam jumatate de compozitie in tava apoi asezam ouale fierte pe lungimea acestora. Acoperim cu restul de compozitie.

Imbracam cu feliile de bacon "cazute" pe marginea formei.

Batem bine un ou si ungem drobul cu el.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 45 min. Feliem.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu carne de porc in manta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui in bacon