Drob de miel

de anca_rm in Oaie, 11 Mai 2017 | 2248 vizualizari

 

Cand eram mica, fugeam de acest preparat, dar acum nu exista masa de Pasti fara acest preparat. Este vedeta pe masa noastra alaturi de un sos de hrean , o salata de cruditati si oua rosii .
 Pentru prepararea acestei retete trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel . Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute in apa rece cu otet pentru a scoate din ei mirosul .
De obicei folosesc organele de la un singur miel , au in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm , asta fara sa pun in el ou fiert .
Ouale fierte puse in mijlocului drobului ii dau un aspect mai elegant dar este si mult mai consistent .
Si daca tot au trecut Sarbatorile Pascale am zis sa vin si eu cu reteta :))

 

INGREDIENTE


  • organe de miel (1-1.5 kg)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 frunze leustean
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita amestec ras el hanout
  • 1 morcov

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul.
De obicei, folosesc organele de la un singur miel, au in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm.
Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.
Le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.
Le lasam sa se raceasca si eu le-am dat prin masina de carne cu ciur mare. Se pot taia cu cutitul foarte marunt daca doriti.
Am macinat ceapa verde, usturoiul, leusteanul si morcovul curatat de coaja.
Intr-un castron mare, am amestecat organele tocate, legumele macinate si am adaugat sare, piper, ras al hanout si ouale batute in prealabil cu o furculita.
Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare.
Pregatim o tava de chec de 25 cm lungime pe care o ungem foarte bine cu unt sau ulei. Asezam si aranjam frumos compozitia in tava.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.
Se serveste rece alaturi de sos de hrean, salata sau mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

11.05.2017, 19:49

MotanLaOale 1

12.05.2017, 00:20

dantes 1

12.05.2017, 13:27

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel